Scandal urias dupa meciul Euro 2020 de la Bucuresti! "Schimbati tricourile de urgenta!" Ce s-a intamplat pe National Arena

Abel Lorin
Data publicarii: Luni 14 Iunie 2021, 12:52
Data actualizarii: Luni 14 Iunie 2021, 12:53

Criza diplomatica dupa Austria - Macedonia de Nord!

Grecia a cerut oficial modificarea de urgenta a tricoului nationalei Macedoniei de Nord. Grecii s-au infuriat dupa ce au vazut ca de pe tricourile macedonenilor lipseste numele complet al tarii. Conform acordului de la Prespa, fosta republica iugoslava se cheama acum "Macedonia de Nord". Pe echipamente scrie, insa, doar "MKD", abrevierea veche a numelui tarii.

Nikos Dendias, ministrul de externe al Greciei, i-a trimis o scrisoare lui Bujar Osmani, cerandu-i ca nationala sa-si modifice cat mai rapid tricourile de joc de la Euro. Oficialul elen recomanda folosirea unor initiale care sa corespunda actualei identitati a statului, "NM" - Macedonia de Nord sau "RNM" - Republica Macedoniei de Nord.

  • Scandal urias dupa meciul Euro 2020 de la Bucuresti! Schimbati tricourile de urgenta! Ce s-a intamplat pe National Arena

Macedonia de Nord a jucat duminica, pe National Arena din Bucuresti, primul ei meci din istorie la un turneu final. Macedonenii au pierdut cu 3-1 in fata Austriei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!