It's going to Rome! :) Englezii nu au fost 'acasa' in finala cu Italia! Donnarumma a adus victoria Italiei la loviturile de departajare! Aici ai tot ce s-a intamplat

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 12 Iulie 2021, 00:44
Data actualizarii: Luni 12 Iulie 2021, 01:10

Italia a castigat Campionatul European 2020!

Italia 1-1 Anglia (3-2 d. pen.)

Italia reuseste sa castige al doilea titlu european din istorie. Primul a fost castigat in 1968, iar de atunci italienii au mai jucat doua finale, pe care insa nu au reusit sa le castige. 

3-2: RATARE ANGLIA! Donnarumma apara si lovitura lui Saka si ii aduce trofeul Italiei! 

3-2: RATARE ITALIA! Jorginho trimite in dreapta lui Pickford, care reuseste sa apere! 

3-2: RATARE ANGLIA! Jadon Sancho suteaza in stanga lui Donnarumma, care a aparat! 

3-2: GOL ITALIA! Bernardeschi suteaza pe centru si il invinge pe Pickford! 

2-2: RATARE ANGLIA! Rashford a trimis pe jos, in dreapta portarului, dar balonul s-a dus in bara! 

2-2: GOL ITALIA! Bonucci inscrie cu un sut puternic, in dreapta portarului, care a sarit pe minge, dar nu a reusit sa apere! 

1-2: GOL ANGLIA! Harry Maguire trimite puternic in vinclu si il invinge pe Donnarumma, care a trimis in directia opusa! 

1-1: RATARE ITALIA! Belotti trimite in stanga lui Pickford, care a reusit sa respinga! 

1-1: GOL ANGLIA! Harry Kane a batut impecabil, in dreapta lui Donnarumma, care intuise coltul, dar nu a reusit sa apere! 

1-0: GOL ITALIA! Berardi il executa pe Pickford fara probleme si ii duce pe italieni in avantaj! 

FINAL! Meciul se decide la loviturile de departajare!

Min. 107: Bernardeschi a sutat puternic din lovitura libera, pe centru, Pickford respinge, dar scapa balonul, insa Jorginho nu reuseste sa ajunga la timp, iar portarul retine. 

Min. 106: A inceput a doua repriza de prelungiri! 

PAUZA

Min. 97: Shaw a centrat din lovitura libera, balonul a fost respins de italieni si a ajuns la Phillips, care a sutat puternic de la distanta, dar a trimis pe langa poarta. 

Min. 91: A inceput prima repriza de prelungiri! 

S-a incheiat timpul regulamentar!

Min. 90: Meciul a fost prelungit cu 6 minute! 

Min. 85: Chiesa s-a accidentat, a incercat sa continue, dar a cerut sa fie schimbat! In locul sau a intrat Bernardeschi. 

MIn. 67: GOOOOOOL ITALIA! Berardi a centrat din corner, balonul a ajuns la Chiellini, care a incercat sa trimita spre poarta, dar balonul e respins, ajunge la Verratti, care trimite cu capul spre poarta, acolo unde apare Bonucci si trimite in plasa. 

Min. 62: OCAZIE ITALIA! Chiesa a patruns superb in careu si a sutat puternic cu dreptul, dar Pickford a fost atent din nou si a respins.

Min. 57: OCAZIE ITALIA! Chiesa a patruns in careu, i-a trimis lui Insigne, care a ajuns pana la careul de sase metri si a incercat un sut din unghi, dar Pickford a respins. 

Min. 48: Sterling a primit in interiorul careului si a incercat sa treaca spre poarta, insa a fost intampinat de Bonucci si Chiellini, care l-au blocat perfect. Atacantul a cazut, cerand penalty, insa arbitrul a lasat jocul sa continue, iar pe reluari se vede cum nu a existat contact. 

Min. 46: A inceput a doua repriza!

PAUZA!

Min. 35: OCAZIE ITALIA! Chiesa a recuperat la jumatatea terenului, i-a driblat pe englezi si a avansat pana la marginea careului, acolo unde a sutat puternic, trimitand pe langa poarta lui Pickford, care era pozitionat gresit. 

Min. 28: Insigne recupereaza la jumatatea terenului advers, s-a intors cu balonul la picior si a sutat puternic, dar a trimis pe langa poarta. 

INFO: Anglia a pierdut doar doua din ultimele 27 de meciuri jucate pe Wembley!

Min. 8: Insigne suteaza puternic din lovitura libera, dar trimite peste poarta lui Pickford. 

Min. 2: GOOOOOL ANGLIA! Englezii au plecat pe un contraatac rapid, dupa ce Shaw i-a pasat lui Kane, care a avansat cu balonul la picior, i-a trimis lui Trippier, care a centrat in careu la bara a doua, acolo unde acelasi Shaw, aflat liber, a trimis in poarta! 

Min. 1: A inceput meciul! 

ECHIPELE DE START

Italia: Donnarumma; Di Lorenzo, Chiellini, Bonucci, Emerson; Verratti, Jorginho, Barella; Chiesa, Immobile, Insigne

Anglia: Pickford; Walker, Stones, Maguire; Trippier, Phillips, Rice, Shaw; Mount Kane, Sterling


20:01 Disperarea fanilor, care vor sa vada pe viu nationala lui Southgate, a atins cote maxime. Fanii fara bilete incearca sa intre pe stadion si se lupta cu fortele de ordine.


15:46 Au mai ramas mai putin de 7 ore pana la marea finala de la EURO 2020. Pe stadionul Wembley se fac ultimele pregatiri inaintea duelului dintre Italia si Anglia.


Dupa doua semifinale epice, a mai ramas un singur meci pentru desemnarea celei mai bune echipe de la EURO 2020.

Anglia are avantajul terenului propriu, insa italienii sunt hotarati sa dea orice pentru a duce trofeul la Roma. 

Ultimul succes important al englezilor la un turneu final dateaza din 1966, atunci cand au castigat Campionatul Mondial. De atunci au pierdut in cinci semifinale importante: EURO 1968 si 1996 si la Mondiale, in 1990, 1996 si 2018. 

Singurul titlu european castigat de Italia dateaza din 1968, insa au mai jucat de doua ori in finala continentala, in 2000 si 2012. Neinvinsa de 33 de partide, echipa lui Roberto Mancini isi doreste sa pastreze seria de invincibilitate. 

ECHIPELE PROBABILE

Italia: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson; Barella, Jorginho, Verratti; Chiesa, Immobile, Insigne

Anglia: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Phillips; Saka, Mount, Sterling; Kane

"Am muncit pentru acest moment in ultimii ani, asa ca suntem fericiti si vreau sa le multumesc jucatorilor pentru ceea ce au facut pana acum. Trebuie sa castigam pentru a-l considera un succes. Anglia va avea intreg stadionul de partea ei. Noi va trebui sa punem presiune", a declarat Roberto Mancini, selectionerul Italiei. 

"Este vorba despre culoarea medaliei si despre oportunitatea pe care o au sa reuseasca asa ceva in viata. Trebuie sa ne oferim cele mai bune sanse pentru a castiga", a spus si Gareth Southgate, antrenroul Angliei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!