trofeul Euro EURO

Trofeul Euro la Bucuresti! Ce au declarat Burleanu si Novak la Arena Nationala! AICI VIDEO toate momentele importante ale zilei

Vine Euro in Romania! Sa ne bucuram de sarbatoarea Campionatului European!

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Aprilie 2021, 13:56
Data actualizarii: Luni 26 Aprilie 2021, 02:40

13:40 Discursul Ministrului Tineretului si Sportului, Eduard Novak: 

"Am crescut cu Gica Hagi, Boloni, Dorinel Munteanu... Astazi scriem istorie. Euro 2020 e aici, in Bucuresti! Reprezint sportul si sunt mandru ca pot sa redau experienta mea tuturor celor care vor sa faca acest lucru."

  • 10:00 LIVE VIDEO la PRO X si pe www.sport.ro | Trofeul Euro vine la Bucuresti! Toata actiunea e live

13:30 Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a sustinut un discurs dupa ce trofeul Euro 2020 a ajuns la Arena Nationala. 

"La nivelul FRF am reusit sa acumulam o experienta la cel mai inalt nivel si acest lucru ne permite sa concuram pentru organizarea oricarui eveniment important. Ramane sa ne bucuram de Euro 2020 si putem sa ne uitam cu incredere si speranta spre alte evenimente, din anii urmatori, pe care Romania va putea sa le gazduiasca."

13:20 Trofeul Euro 2020 a ajuns la Arena Nationala. 

12:45 Discursul ambasadorului Miodrag Belodedici: 

12:40 Trofeul Euro 2020 a ajuns in Piata Constitutiei, insotit de toti cei trei ambasadori romani ai competitiei. 

12:30 Mihai Mironica a amintit de finala precedentului Campionat European, in urma careia Portugalia a castigat trofeul. 

12:20 Discursul lui Gabi Szabo, ambasador Euro 2020 in Romania:

"Este o mare onoare sa fiu alaturi de toti cei care iubesc fotbalul. Este un eveniment grandios si ma bucur sa fiu alaturi de aceasta minunata cupa pe care si-o doresc atat de multi sportivi."

12:17 Gabriela Szabo a predat trofeul catre Miodrag Belodedici, care il va insoti spre Piata Constitutiei. 

12:15 Mihai Mironica si Ioana Cosma au vorbit despre cele mai importante echipe din istoria Campionatului European. 

12:05 Mihai Mironica si Ioana Cosma au amintit de istoria competitiei europene. 

12:00 Dorinel Munteanu a vorbit despre ce inseamna pentru Romania faptul ca este parte din organizarea Euro 2020: 

"Ma bucur sa fac parte din acest proiect fiindca organizarea unui Campionat European este foarte importanta pentru imaginea fotbalului romanesc."

11:50 In Piata George Enescu, trofeul a fost predat de Dorinel Munteanu catre Gabriela Szabo, ambasador al evenimentului, care il va insoti spre Piata Universitatii. 

11:45 Mihai Mironica a amintit de experienta din 2012, cand Bucurestiul a organizat finala Europa League pe Arena Nationala. 

11:20 Trofeul Euro 2020 si-a inceput plimbarea prin Bucuresti. 

11:05 Discursul lui Gica Popescu, consilier al Guvernului Romaniei pentru organizarea Euro 2020:

"Ca jucator am participat la doua editii ale Campionatului European si am avut posibilitatea sa constat importanta acestui eveniment. 

Este o onoare sa primim la Bucuresti un trofeu imbratisat de nume mari ale sportului european."

11:00 Discursul primarului Nicusor Dan cu ocazia venirii trofeului Euro in Romania: "E o sarbatoare a fotbalului, a sportului european si suntem mandri ca Bucurestiul este parte a acestui eveniment."

10:50 Catalin Barsan, omul care se ocupa de trofeul Euro 2020 in Romania, a povestit cum este ingrijita cupa. 

"Avem un intreg manual cu privire la procedurile pentru manuirea, instruirea si lustruirea trofeului. Am primit de la UEFA toate substantele, care sunt secrete. Am primit si lavetele cu care trebuie sa-l stergem, atat de bumbac, cat si de microfibra. Avem toate instructiunile despre cum sa-l stergem. 

Rezumatul manualului are 172 de pagini. Nu avem voie sa-l atingem cu mana libera sau cu alte substante si materiale in afara de cele de la UEFA si nu avem voie sa-l ridicam, acest drept fiind doar al celor care il castiga. Avem voie sa-l manuim doar la nivelul bustului pentru a-l aseza pe soclu. 

Trofeul este pentru a doua oara la Bucuresti, vine de la Roma si va pleca la Budapesta, urmand a vizita 12 orase. Il lustruim acum, apoi ii vom aplica din nou substantele cand va ajunge la Arena Nationala. Pana atunci nu il stergem decat cu lavetele speciale.

Este o bijuterie, facuta de o casa de bijuterii din Marea Britanie care lustruieste si ofera bijuteriile pentru Casa Regala a Marii Britanii. De aici, de langa el, se simte incarcatura emotionala a celor care lupta pentru a-l obtine. O sa-i soptesc sa vina si in Romania", a declarat tanarul pentru Pro TV. 

10:20 Cornel Sfaiter a analizat situatia nationalei Romaniei si a vorbit despre faptul ca tara noastra organizeaza o competitie atat de importanta. 

"Sunt 20 de ani de cand nu ne-am calificat. Am avut o generatie frumoasa. Pacat, in evenimentul de astazi ar fi fost frumos sa fie prezenta si Romania. Imi amintesc de acel 3-2 cu Anglia de la EURO 2000.

Sa speram ca va fi un timp prielnic pentru fotbal. Arena este destul de incapatoare pentru un asemenea eveniment. E un pas important pentru ca vom gazdui un Campionat European.

Am dat dovada in meciul cu Franta cu Romania la inaugurarea Arenei Nationala, FRF a organizat foarte bine acel eveniment. Important e sa avem stadioane si gazduim cat mai multe evenimente", a declarat Cornel Sfaiter la Ora exacta in sport. 


Cu mai putin de 50 de zile ramase pana la startul Euro, trofeul vine sa ne viziteze la Bucuresti!

Ioana Cosma si reporterii PRO TV sunt in punctele cheie ale orasului pentru ziua de Euro a Romaniei! Direct din mainile lui Ronaldo, trofeul vine la PRO X si pe www.sport.ro!

National Arena, Piata Universitatii, Palatul Parlamentului si marile bulevarde ale capitalei Romaniei vad pentru prima data trofeul Euro!

Toata actiunea incepe la 10:15, LIVE pe www.sport.ro si pe PRO X!

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies