EXCLUSIV „Lui Edi îi plac nebuniile, știe să riște, nu e fricos!”. Versiunea lui Bănel Nicoliță despre 'stilul' selecționerului României

edi iordanescu Banel Nicolita EURO 2024 Romania EURO 2024 Bănel Nicoliță
Florin Caramavrov
Data publicarii: Marti 18 Iunie 2024, 22:58
Data actualizarii: Marti 18 Iunie 2024, 23:03

În 2010, Edi Iordănescu a fost secundul lui Ilie Dumitrescu la Steaua, După plecarea acestuia din urmă, actualul selecționer a fost interimar la echipa din Ghencea pentru două partide.

Bănel Nicoliță, despre Edi Iordănescu, selecționerul României

Bănel Nicoliță era sub contract în acea perioadă cu roș-albaștri și își amintește acum că juca destul de des tenis cu piciorul cu Iordănescu jr, despre care spune că îl cunoaște foarte bine ca om și îi știe caracterul: „Îi plac nebuniile, știe ce înseamnă să riște, nu e fricos. Veți vedea că Iordănescu va face o performanță frumoasă la Campionatul European.” 

L-am rugat pe Bănel să ne dezvăluie cum joacă tenis cu piciorul selecționerul României și iată ce ne-a răspuns fostul mijlocaș al Stelei: „E foarte bun, foarte bun. Eu am jucat cu el acum mai bine de 10 ani, aveam niște prieteni comuni și ne mai întâlneam din când în când. Dar nu conta scorul. Oricum, și dacă voiam să-l bat, nu puteam, că îmi era antrenor la Steaua”. Întrebat dacă se mai și lăsa în confruntările cu Iordănescu, Bănel a fost extrem de sincer: „Mă lăsam... E vorba în primul rând de respect, dar mai zic o dată – juca și el foarte bine!”

12 meciuri la FCSB

După scurta experiență ca antrenor secund și interimar la Steaua, Edward Iordănescu a fost și „principalul” FCSB-ului în 12 meciuri, în care a obținut 8 victorii, două remize și a pierdut de două ori. Intervențiile televizate deplasate ale patronului Gigi Becali l-au făcut să renunțe la acel mandat.

Actualul selecționer a mai antrenat din postura de principal echipele Fortuna Brazi, FCM Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu, ȚSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj (de două ori) și Gaz Metan Mediaș. 

La națională, Iordănescu jr a ajuns la al 25-lea meci în succesul, 3-0, cu Ucraina, de la actualul turneu final al Campionatului European, cu următorul bilanț general: 10 victorii, 9 remize și 6 eșecuri. Are o singură înfrângere în ultimele 16 jocuri (amicale și oficiale).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!