Ungaria a plecat din Germania după ce a așteptat trei zile calificarea. Marco Rossi e la pământ și trimite săgeți către două naționale

Ungaria EURO 2024 marco rossi EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Iunie 2024, 14:13
Data actualizarii: Joi 27 Iunie 2024, 14:25

Ungaria a terminat grupa A cu 3 puncte și golaveraj 2-5. Maghiarii au jucat ultimul meci la EURO 2024 contra Scoției - victorie cu 1-0 în minutul 90+10 - iar ulterior au așteptat să vadă dacă sunt calificați în optimi.

Vecinii României aveau mai multe scenarii prin care se puteau califica. Spre exemplu, aveau nevoie ca Anglia să învingă Slovenia, caz în care Ungaria ar fi devenit un loc 3 mai bun decât Slovenia. Nu s-a întâmplat acest lucru, partida de acum două zile terminându-se la egalitate, 0-0.

Ungaria pleacă de la EURO 2024 după ce a așteptat trei zile calificarea

Ungaria a sperat până în ultima clipă. Miercuri seară s-au jucat și ultimele meciuri din grupa F, iar dacă Georgia și Cehia nu câștigau contra Portugaliei, respectiv Turciei, atunci maghiarii s-ar fi calificat.   

Totuși, Georgia a produs marea surpriză, a învins deja calificata echipă a Portugaliei, iar Ungaria a fost doar al cincilea cel mai bun loc trei, insuficient pentru calificarea în optimi.  

La aproape patru zile de la ultimul meci, Ungaria părăsește cantonamentul din Germania. Selecționerul Marco Rossi a susținut o ultimă conferință de presă înainte de plecare, joi dimineață.

Marco Rossi, săgeți către Anglia și Portugalia, care nu au ajutat Ungaria

Marco Rossi mai are contract până la finalul anului următor cu naționala Ungariei, însă a refuzat să vorbească despre viitor, spunând că este foarte afectat de ceea ce s-a întâmplat la EURO 2024. Italianul a trimis o săgeată și către Anglia și Portugalia, naționale care nu au ajutat Ungaria prin rezultatele lor.

"Din păcate, în ultimele patru zile situația nu a mai fost în controlul nostru. A trebuit să așteptăm celelalte rezultate. Este o dezamăgire pentru că la precedenta ediție a Campionatului European am fost la un gol și la șapte minute distanță de a ne califica. Acum, doar golaverajul a făcut diferența.

Este foarte dificil să mă gândesc acum la Liga Națiunilor sau la preliminariile pentru Cupa Mondială, fie că vorbim de viitor pe termen scurt sau lung. Trecem printr-o perioadă foarte stresantă. Nu am savurat niciun moment pe parcursul acestui Campionat European. Meciul contra Elveției a fost groaznic, dar ne-am revenit după. Ne-am îmbunătățit, însă nu a fost suficient pentru a ne califica. Primul meci este întotdeauna crucial, de aceea trebuie să încerci să câștigi. Cel mai important e să nu pierzi, însă, din păcate, noi nu am reușit. Dacă nu începi bine un turneu, totul devine complicat.

Nu vreau să îmi critic jucătorii. Ei au făcut tot ce au putut. Am spus de multe ori că suntem o echipă, că obținem victorii împreună și că pierdem împreună. La acest nivel ai o șansă doar dacă dai ce ai mai bun. Vedeți exemple în meciurile Georgia - Portugalia sau Slovenia - Anglia. Portughezii și englezii nu au fost concentrați pe deplin, nu au putut da ce au avut mai bun și nu au putut câștiga.

Nu m-am bucurat deloc de turneu. Cel mai frumos moment a fost când s-a terminat meciul cu Scoția și am aflat că Barnabas Varga este bine. A fost un turneu foarte stresant pentru mine.

M-am gândit mult ce aș fi făcut diferit. Poate că unele decizii legate de lot, însă am avut și câteva probleme neașteptate, precum accidentările lui Loic Nego sau Balogh Botond. Dacă am începe din nou Campionatul European, aș schimba câteva lucruri mici, însă nu aș putea face prea multe", a spus Marco Rossi, potrivit Nemzeti Sport.

  • Marco Rossi conduce naționala Ungariei din iulie 2018, iar EURO 2024 a fost al doilea turneu final la care participă, după EURO 2020 (două puncte într-o grupă cu Portugalia, Franța și Germania).

Ungaria, la EURO 2024

  • 1-3 contra Elveției
  • 0-2 contra Germaniei
  • 1-0 contra Scoției

Ungaria, prima sub linie în clasamentul echipelor de pe locul 3

VIDEO Cum a obținut Ungaria singurele puncte de la EURO 2024, 1-0 contra Scoției

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!