Un român a fost înjunghiat după Belgia - România 2-0! Anunțul autorităților belgiene: ”A fost găsit și un pistol”

Romania Belgia EURO 2024 EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 23 Iunie 2024, 11:59
Data actualizarii: Duminica 23 Iunie 2024, 11:59

România a rămas cu o singură victorie la EURO 2024, scor 3-0 cu Ucraina. În meciul cu Belgia, tricolorii au pierdut cu scorul de 0-2, după ce Youri Tielemans și Kevin De Bruyne au reușit să îl învingă pe Florin Niță.

Astfel, în Grupa E este o situație atipică. După primele două etape din faza grupelor, toate echipele au câte trei puncte, iar totul se va decide în ultima etapă, atunci când România va întâlni Slovacia, iar Belgia se va duela cu Ucraina.

Un român a fost înjunghiat în urma unei altercații cu niște fani belgieni

Chiar dacă atmosfera a fost una absolut superbă pe stadionul din Koln, în afara arenei au avut loc momente tensionate. În timpul meciului, suporterii români au intrat într-un conflict cu fanii belgieni și a fost nevoie de intervenția poliției. Câțiva fani au fost arestați, iar mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Mai mult, potrivit nieuwsblad.be, incidente violente au avut loc și în localitatea Rijkevorsel. O familie de români stabiliți în Belgia au mers într-un local din centrul orașului pentru a urmări partida. După meci, aceștia s-au îndreptat spre casă, însă au fost urmăriți de un grup de fani belgieni. În urma conflictului, un tânăr român în vârstă de 22 de ani a fost înjunghiat în picior și a fost transportat de urgență la spital.

Locuitorii din zonă susțin că ”au auzit și niște pocnete, posibil de la un pistol cu aer comprimat”. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au demarat o anchetă. Circulația în zonă a fost oprită timp de mai multe ore.

Totodată, autoritățile belgiene au confirmat că în conflict a fost folosit și un pistol: ”Între cele două grupuri s-a iscat un conflict, iar lucrurile au degenerat. O persoană de naționalitate română a suferit răni minore după ce a fost înjunghiat cu un cuțit.

Cinci persoane au fost arestate și urmează să fie supuse interogatoriului. În apropiere de locul unde s-a petrecut incidentul au fost găsite un cuțit și un pistol. Armele nu s-au aflat în posesia celor cinci persoane arestate. Mai sunt încă multe necunoscute care trebuie investigate”.

VIDEO Rezumatul partidei Belgia - România 2-0

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!