Ucrainenii pun presiune: ce se va întâmpla în cazul unui "egal de salon" la Slovacia - România

Ucraina Belgia EURO 2024 Romania Slovacia EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Iunie 2024, 16:42
Data actualizarii: Marti 25 Iunie 2024, 16:42

România joacă pentru calificarea în optimile de finală ale EURO 2024 contra Slovaciei, miercuri, de la ora 19:00, la Frankfurt. Partida va fi transmisă în direct de PRO TV și VOYO.  

Cu o rundă înainte de finalul grupei E, toate cele patru echipe au 3 puncte. În ultimele zile s-a discutant intens despre "blatul perfect", o remiză între Slovacia și România, care ar trimite garantat ambele echipe în optimile de finală.  

Ucrainenii scriu despre "rușinea" și "valul de critici" care vor apărea în cazul unei remize de salon la Slovacia - România

  • Inclusiv bookmakerii și-au luat măsuri de siguranță pentru acest meci. O remiză la Slovacia - România are o cotă cuprinsă între 2 și 2.10. Cota este neobișnuit de mică, semnul X având o cotă de cel puțin 3 la cele mai multe partide din oferta caselor de pariuri.  

Unul dintre susținătorii "blatului perfect" - așa cum a fost intitulat de spanioli - este Dănuț Lupu. Fostul internațional a declarat că "e aranjată" și că "ar fi păcat să nu ne ducem amândouă".  

Declarația lui Dănuț Lupu nu a fost primită bine în Ucraina. Publicația 24TV scrie despre "rușinea" și "valul inevitabil de critici" care vor apărea în cazul în care Slovacia și România vor face un "egal de salon".  

"Fostul jucător al naționalei României, Dănuț Lupu, a vorbit despre așteptările sale legate de următorul meci. El nu vede niciun motiv pentru renunțarea la un rezultat care să avantajeze ambele echipe, în ciuda rușinii și a valului de critici care vor urma inevitabil într-un astfel de caz.  

O remiză între Slovacia și România ar complica serios misiunea Ucrainei pentru calificarea în optimile de finală. În acest caz, am avea nevoie de victorie contra Belgiei", a scris 24TV.

  • Dacă meciurile Slovacia - România și Ucraina - Belgia se vor încheia la egalitate, toate cele patru echipe vor avea 4 puncte. Ucraina ar termina pe ultimul loc și ar fi eliminată, având în vedere că are cel mai slab golaveraj.
  • "O să ne calificăm, facem egal cu Slovacia. E aranjată, ar fi păcat să nu ne ducem amândouă. De ce să riști? Ar fi păcat! La nivelul ăla, jucătorii se înțeleg foarte bine! De ce să te accidentezi?", a spus Dănuț Lupu, pentru as.ro.

Denis Drăguș: "Nu ne interesează discuțiile astea"

Întrebat ce părere are despre varianta unui aranjament, Denis Drăguș i-a asigurat pe suporteri că naționala României va trage din greu și va lupta pentru victorie.

"Nu ne interesează discuțiile astea, noi pregătim meciul la victorie, nu ne privește ce se discută. Vrem să câștigăm, ca la fiecare meci.

Suntem foarte încrezători că vom câștiga cu Slovacia. Ne dorim să ne revanșăm și să producem din nou bucurii pentru toți suporterii.

Cred că toată Europa a fost uimită de ce au făcut suporterii români la meciul cu Ucraina, în stadion și în afara lui", a declarat Drăguș, la conferința de presă premergătoare meciului cu Slovacia.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!