Suma impresionantă încasată de Istvan Kovacs după primul meci arbitrat la EURO!  

Istvan Kovacs EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Iunie 2024, 22:32
Data actualizarii: Joi 20 Iunie 2024, 22:43

EURO 2024 a început pe 14 iunie și este transmis în exclusivitate pe Pro TV, Pro Arena și Voyo.

Istvan Kovacs este unul din cei 18 arbitri europeni care vor conduce partide la EURO 2024. Ceilalţi reprezentanţi ai arbitrajului românesc la turneul final din Germania sunt Vasile Marinescu, Ovidiu Artene, ca asistenţi, și Cătălin Popa, care va fi prezent în camera VAR.

În primă fază, el a primit o veste deloc bună și nu a fost la centru în vreunul din meciurile programate în prima etapă a fazei grupelor. Din păcate pentru Kovacs, el nu a oficializat nici măcar o întâlnire, dar a debutat într-unul din meciurile din etapa a 2-a, dintre Slovenia și Serbia, terminat cu scorul de 1-1, disputat joi, în direct la Pro Arena!

  • Istvan Kovacs

Istvan Kovacs a condus Slovenia – Serbia, de la EURO 2024

Întâlnirea i-a adus o sumă importantă de bani arbitrului care oficializează partide în Supeliga României. UEFA l-a recompensat cu 5.000 de euro, dar Istvan Kovacs va fi la centru și în alte dueluri, posibil și în confruntări din faza grupelor, dar și din fazele eliminatorii.

Înainte ca tricolorii și chiar arbitrul să meargă în Germania, Istvan Kovacs le-a prezentat jucătorilor României, înainte de participarea la EURO 2024, cele mai noi modificări din Legile Jocului şi instrucţiuni din domeniu la nivel internaţional.

S-a discutat despre situaţiile în care se impune acordarea unui cartonaş galben în comparaţie cu cele în care arbitrul este nevoit să dicteze o eliminare. S-au dezbătut intens situaţiile în care mingea este jucată cu mâna, atât pe faza de apărare, cât şi în atac.

De asemenea, tricolorii au fost avertizaţi cu privire laeventuale simulări, pentru care nu va exista toleranţă la UEFA EURO 2024.

Istvan Kovacs i-a instruit pe jucătorii României înainte de EURO 2024

Arbitrii au primit instrucţiuni clare să accepte un dialog civilizat doar cu căpitanii echipelor. Orice alt jucător care va protesta, va gesticula şi va solicita explicaţii oficialilor de joc va fi sancţionat cu cartonaş galben.

Arbitrii vor explica celor doi căpitani deciziile majore luate de aceştia pe teren sau cu ajutorul intervenţiei VAR.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!