Anunțul UEFA după ce croații și albanezii au scandat la unison: ”Omorâți toți sârbii!”

UEFA Albania Croatia Serbia EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Iunie 2024, 22:23
Data actualizarii: Joi 20 Iunie 2024, 22:27

În timpul meciului dintre Croația și Albania, scor 2-2, din grupele EURO 2024, au avut loc scene regretabile.

În contextul tensiunilor de natură socio-politică existente între cele două țări, de o parte, și Serbia, de cealaltă parte, suporterii celor două reprezentative au scandat la unison: ”Omorâți toți sârbii! Omorâți toți cetnicii!”. De altfel, au fost afișate simboluri ultranaționaliste.

Reacția UEFA după scandările extrem de violente din timpul meciului Croația - Albania

Federația de Fotbal din Serbia a cerut măsuri urgente la UEFA și a amenințat chiar cu retragerea de la EURO 2024, în cazul în care cele două reprezentative nu vor fi sancționate.

La scurt timp, UEFA a anunțat că a fost demarată o anchetă cu privire la incidentele petrecute în timpul meciului Croația – Albania.

În acord cu Articolul 31(4) al Regulamentului Disciplinar UEFA, un inspector al Comisiei de Etică și Disciplină UEFA a fost numit astăzi să conducă o anchetă în legătură cu un potențial comportament rasist sau discriminator din partea suporterilor de la meciul dintre reprezentativele Federației de Fotbal din Croația și a Federației de Fotbal din Albania, disputat la data de 19 iunie 2024, la Hamburg”, a fost anunțul făcut de UEFA.

De altfel, forul continental a anunțat că o investigație a fost pornită și în legătură cu Mirlind Daku, fotbalistul albanez, care, la finalul meciului, a mers în fața suporterilor cu o portavoce și i-a înjurat pe sârbi și pe macedoneni.

În legătură cu meciul din grupele EURO 2024 dintre reprezentativele Federației Croate de Fotbal și Federației Albaniei de Fotbal, a fost demarată o anchetă în legătură cu un comportament nepotrivit al jucătorului albanez Mirlind Daku”, au mai transmis reprezentanții UEFA.

VIDEO Rezumatul meciului Croația - Albania 2-2

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!