Selecționerul Liechtensteinului avertizează România: "Am arătat că nu suntem o echipă de luat în râs"

Konrad Funfstuck EURO 2024 Liechtenstein Romania EURO 2024
Ionuț Stoica
Data publicarii: Joi 06 Iunie 2024, 20:51
Data actualizarii: Joi 06 Iunie 2024, 20:50

Meciul amical dintre România și Liechtenstein se va disputa vineri, de la ora 21:00, pe Stadionul "Steaua" din București și va fi ultimul test pentru tricolorii lui Edward Iordănescu înainte de turneul final.

Selecționerul echipei naționale de fotbal a Liechtensteinului, Konrad Fünfstück, a afirmat joi, într-o conferință de presă susținută înaintea partidei amicale cu România, că formația sa a demonstrat în preliminariile EURO 2024 că nu poate fi subestimată. 

Konrad Fünfstück: "Dorim să ni se arate respect"

Fünfstück a recunoscut că echipa României este una puternică, dar că și Liechtensteinul a avut evoluții notabile în ultima perioadă, în ciuda limitărilor impuse de numărul mic de locuitori al țării. 

"Cunoaștem echipa României, este puternică, are jucători buni, iar meciul de mâine este ultimul înaintea participării la Campionatul European. Noi dorim să vedem cum stăm în fața unei asemenea echipe. Recent am făcut două egaluri cu Letonia, o formație bună, însă trebuie să ținem cont că avem o echipă tânără care provine dintr-o țară cu 35.000 de locuitori", a declarat selecționerul.

Așteptările pentru meciul cu România

Konrad Fünfstück a cerut respect pentru echipa sa. Selecționerul a scos în evidență că, Liechtensteinul, fie ea este una dintre cele mai mici țări din lume, dar jucătorii săi au demonstrat calități în preliminariile pentru EURO 2024.

"Dorim să ni se arate respect pentru că în limita posibilităților noastre suntem o echipă care creează emoții. Chiar dacă venim din a șasea cea mai mică țară de pe glob, nu suntem o echipă de luat în râs. Lucru pe care l-am arătat și în calificările recente pentru EURO 2024. Desigur, mâine România pornește ca favorită pentru că are jucători valoroși și este de așteptat ca la EURO să facă o echipă bună", a adăugat Fünfstück.

România - Liechtenstein, puse cap la cap

Partida de vineri este una importantă pentru România, care se pregătește pentru EURO 2024. În întâlnirile directe de până acum, România a dominat clar:

În calificările pentru Cupa Mondială: 

  • Liechtenstein - Romania 1:8 (1997)
  • România - Liechtenstein 2-0 (2021)
  • Liechtenstein - România 0-2 (2021)

În calificările pentru EURO:

  • Liechtenstein - România 0-3 (1999)
  • România - Liechtenstein 7-0 (1998)

Cum arată strategia Liechtensteinului

Konrad Fünfstück a menționat că echipa sa va adopta o strategie defensivă, dar nu exclude posibilitatea de a crea ocazii de gol.

"În meciul cu Bulgaria, România a fost echipa mai bună, a avut mai multe ocazii și merita să câștige meciul, mai ales că a avut și o lovitură de la 11 m pe care a ratat-o. În acel meci, România a arătat un joc bun, dar pentru noi ar fi o greșeală să ne orientăm după ce a făcut Bulgaria sau alți adversari. Noi trebuie să ne uităm la jocul nostru. Sigur că jocul nostru este bazat pe defensivă, dar ne dorim și noi să ne creăm ocazii," a conchis selecționerul Liechtensteinului.

  • Meciul dintre România și Liechtenstein va avea loc vineri, de la ora 21:00, pe Stadionul "Steaua" din Ghencea.

Programul României în Grupa E de la EURO 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina (Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt)

Campionatul European din Germania 2024 va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO, începând cu 14 iunie. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO, unde fanii vor avea oportunitatea de a urmări performanțele echipei naționale a României.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!