GALERIE FOTO Apare o nouă ”bijuterie” în România! Undă verde pentru un stadion unic

stadion slatina csm slatina Liga 2
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 06 Iunie 2024, 18:12
Data actualizarii: Joi 06 Iunie 2024, 18:12

În ultimii ani, mai multe stadioane moderne au apărut pe harta fotbalului românesc.

Printre echipele care așteaptă noi arene se numără FC Argeș, Politehnica Timișoara, Dinamo, Farul Constanța, FC Botoșani sau CSC Șelimbăr.

Acum, pe lista de așteptare s-a înscris și CSM Slatina, care a anunțat, prin intermediul unui comunicat oficial, că s-a aprobat hotărârea pentru o arenă nouă, de 10.000 de locuri.

Noul stadion din Slatina va avea un design spectaculos, iar valoarea investiției se ridică la 400 de milioane de lei, anunță clubul oltean pe pagina de Facebook.

„Noua  arenă va fi construită după tipul „Panathenaic Stadium” şi va fi amplasată pe locația actualului stadion. Suprafaţa construită va fi de 23.040 metri pătrați.

CSM Slatina a anunțat construcția unui nou stadion

Suprafața terenului de joc va fi complet reamenajată, echipată cu un gazon nou, un sistem de irigare eficient, drenaj și degivrare. De asemenea, pista de atletism va fi acoperită cu un finisaj tip “tartan” turnat, prezentând patru culori distincte și oferind șase piste drepte, fiecare cu o lungime de 100 de metri, conform standardelor internaționale. Dimensiunile terenului de joc vor fi de 100×68 metri, iar acesta va fi încălzit, oferind în același timp posibilitatea de a fi parțial acoperit.

Se vor amenaja următoarele facilități: o lojă, o masă pentru presă, studiouri TV, o sală de conferință, vestiare complet echipate, săli de antrenament acoperite, vestiare dedicate arbitrilor, o cameră pentru oficiali, vestiare pentru ceilalți participanți, o cameră de control cu vedere directă către tribune, un cabinet medical, o saună, o sală de forță, o cameră de comandă pentru securitate, spații de cazare pentru sportivii care sunt cazați (40 de camere), și spații de recuperare pentru sportivi. De asemenea, stadionul va fi dotat cu un sistem de nocturnă, care va fi amplasat sub învelitoare.

Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni, dintre care 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. Compania Națională de Investiții va elabora documentația pentru licitația de proiectare și execuție, iar Primăria municipiului Slatina va demara procedurile pentru demolare”, a transmis CSM Slatina, pe pagina de Facebook.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!