VIDEO EXCLUSIV Radu Drăgușin, discurs superb despre o decizie care i-a schimbat viața

radu dragusin EURO 2024 radu dragusin interviu Tottenham EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 07 Iulie 2024, 14:40
Data actualizarii: Duminica 07 Iulie 2024, 14:54

Stoperul naționalei a strâns 21 de meciuri pentru prima reprezentativă a Românie. 

Bucureșteanul care a început fotbalul la Sportul Studențesc și la Atletico Regal e cotat acum la 25 milioane de euro și mai are contract cu Tottenham până pe 30 iunie 2030. Drăgușin a fost unul dintre fotbaliștii determinanți ai naționalei la Campionatul European, unde selecționata lui Edward Iordănescu a ajuns în optimile de finală, 0-3 cu Olanda. 

Radu Drăgușin: "A fost dragoste la prima vedere"

Pentru Drăgușin decizia majoră a carierei a fost luată în copilărie. Mama sa, Svetlana Simion, a fost una dintre cele mai valoroase baschetbaliste ale țării, iar tatăl său, Dan Drăgușin, a fost component important al reprezentativei de volei. Firesc, cele două sporturi ale părinților săi au exercitat o atracție magnetică asupra sa. 

  • Radu Drăgușin / Foto - Getty Images

În cele din urmă. Radu Drăgușin a ales fotbalul, așa cum a povestit la Știrile Pro TV, în dialog cu Andreea Esca. 

"Nu știu, eu de mic am bătut orice minge, ba de volei, ba de fotbal, ba de baschet, dar se pare că la fotbal mi-a plăcut cel mai mult și datorită vărului meu. M-am luat după el și de acolo a fost dragoste la prima vedere. De pe la șapte ani știam că asta o să vreau să fac și mă face fericit.”, a precizat fotbalistul cu 21 de selecții în naționala României. 

În vârstă de 22 de ani, sportivul cu o statură impresionantă - 1,92 m - a plecat din România la vârsta de 15 ani, când agentul FIFA Florin Manea l-a dus la Juventus, o grupare în care a învățat tot ce avea nevoie pentru o carieră de top. Într-un vestiar cu Cristiano Ronaldo sau Giorgio Chielini, românul a asimilat aspecte importante despre fotbal. 

Radu Drăgușin: "A fost o decizie grea"

'A fost o decizie foarte grea să plec de acasă de la o vârstă atât de fragedă, dar ăsta a fost visul meu, obiectivul meu în viață, nu a mai contat ce sacrificiu am făcut pentru el. Acum când am ajuns la un nivel foarte bun îmi dau seama că au meritat toate sacrificiile", a mai spus Radu Drăgușin. 

25 milioane de euro e cota stoperului în vârstă de 22 de ani

VIDEO EXCLUSIV Radu Drăgușin, în dialog cu Andreea Esca la Știrile Pro TV

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!