Primul căpitan nejucător de la EURO 2024! Starul lui Real Madrid merge în Germania, dar nu va prinde niciun minut

David Alaba Austria EURO 2024 Real Madrid EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Mai 2024, 10:31
Data actualizarii: Miercuri 22 Mai 2024, 10:34

Austria a anunțat un lot preliminar format din 29 de jucători pentru EURO 2024, turneu final care va fi transmis ÎN DIRECT de PRO TV, Pro Arena și VOYO.

Austria, care va înfrunta Franța, Polonia și Olanda în grupa D, nu se va putea baza la EURO 2024 pe căpitanul David Alaba (31 de ani), care a suferit în decembrie o ruptură la nivelul ligamentului încrucișat anterior al genunchiului stâng. 

David Alaba, căpitan nejucător la EURO 2024. Flavius Daniliuc, convocat la naționala Austriei

Fundașul lui Real Madrid nu va putea juca niciun minut la EURO 2024 din cauza problemelor medicale, însă a insistat să se alăture lotului care va merge în Germania pentru turneul final. Alaba va deveni astfel un căpitan nejucător, după cum scrie și Federația Austriacă de Fotbal.

"E mare păcat că nu va fi disponibil. În ultimele săptămâni am vorbit foarte mult cu David și a subliniat că își dorește foarte mult să fie cu noi. Mă bucur că va fi posibil să meargă cu noi în Germania după discuțiile pozitive pe care le-am avut cu Real Madrid", a spus Ralf Rangnick, selecționerul Austriei, potrivit ESPN.

În schimb, unul dintre fundașii Austriei pentru EURO 2024 va fi stoperul cu părinți români Flavius Daniliuc, împrumutat de Salernitana la RB Salzburg,

Lotul preliminar al Austriei pentru EURO 2024

Portari: Niklas Hedl, Tobias Lawal, Heinz Lindner, Patrick Pentz.

Fundaşi: Flavius Daniliuc, Kevin Danso, Stefan Lainer, Philipp Lienhart, Phillipp Mwene, Stefan Posch, Leopold Querfeld, Gernot Trauner, Maximilian Wöber.

Mijlocaşi: Thierno Ballo, Christoph Baumgartner, Florian Grillitsch, Marco Grüll, Florian Kainz, Konrad Laimer, Alexander Prass, Marcel Sabitzer, Romano Schmid, Matthias Seidl, Nicolas Seiwald, Patrick Wimmer.

Atacanţi: Marko Arnautovic, Maximilian Entrup, Michael Gregoritsch, Andreas Weimann.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!