”Poate fi una dintre surprize”. Spaniolii se tem de România, înainte de tragerea la sorți

tragerea la sorti euro 2024 romania la euro 2024 EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 02 Decembrie 2023, 17:49
Data actualizarii: Sambata 02 Decembrie 2023, 17:49

Tragerea la sorți pentru grupele Campionatului European de anul viitor va fi transmisă în direct pe Pro TV și VOYO de la 19:00 și, imediat după ceremonia de la Hamburg, Cătălin Oprișan vă așteaptă pe Sport.ro și VOYO la o ediție specială a emisiunii Arena SPORT.RO. 

Înainte de tragerea la sorți de la Hamburg, mai multe publicații din străinătate au făcut ”portretul” naționalei lui Edi Iordănescu, după parcursul surprinzător din preliminarii. România a încheiat pe primul loc o grupă cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra, astfel că și-a asigurat prezența în urna a doua valorică la tragerea la sorți.

Publicația spaniolă AS scrie că România va juca la EURO 2024 cu un ”entuziasm copleșitor”. Ibericii îi văd pe ”tricolori” drept o posibilă surpriză la turneul final din vară.

Ce scrie AS despre România, înainte de tragerea la sorți

”Câștigarea unui joc la Euro ar fi un succes pentru România. Echipa României a reușit un traseu impecabil în grupa de calificare, ieșind neînvinsă dintr-o grupă cu Elveția și Israel.

Absenți de la turneul final din 2020, românii vor ajunge la Euro 2024 cu un entuziasm copleșitor, după ce au reușit să își facă loc până în urna a doua pentru tragerea la sorți. 

Tricolorii au fost prezenți până acum la cinci Campionate Europene. Există motive să credem că pot fi una dintre surprizele turneului final”, au scris publicația spaniolă AS.

România își află azi adversarele de la EURO 2024

În urma rezultatelor obţinute în preliminarii, naţionalele participante au fost împărţite în 4 urne valorice. Germania, gazdă, va ocupa prima poziţie în grupa A, în timp ce ultimele 3 echipe care vor obţine biletele pentru EURO, în urma playoff-ului din martie 2024, vor fi în urna a patra.

Urna 1: Germania (gazdă), Portugalia, Franţa, Spania, Belgia, Anglia

Urna 2: Ungaria, Turcia, ROMÂNIA, Danemarca, Albania, Austria

Urna 3: Ţările de Jos, Scoţia, Croaţia, Slovenia, Slovacia, Cehia

Urna 4: Italia, Serbia, Elveţia, Câştigătoare Play-off A, Câştigătoare Play-off B, Câştigătoare Play-off C

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!