Tot ce trebuie să știi despre Wurzburg, 'casa' tricolorilor la Campionatul European din Germania

Würzburg campionatul european nationala romaniei Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 09 Iunie 2024, 20:50
Data actualizarii: Duminica 09 Iunie 2024, 21:05

Tricolorii vor fi cazați pe perioada EURO 2024 în Bavaria, la Würzburg, un oraș de aproximativ 130.000 de locuitori, la hotel Melchior Park.

Echipa Națională a României își va desfășura pregătirile pentru Campionatul European de Fotbal 2024 în cochetul oraș Würzburg, Germania, anunță FRF.

Würzburg este un oraș cu o bogată moștenire culturală și istorică, situat în regiunea Franconia din Bavaria. Fondat în perioada romană, orașul a devenit un centru episcopal și un important punct de referință în Evul Mediu. Un punct de atracție major este Reședința din Würzburg, un palat baroc inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, cunoscut pentru grandioasele sale săli și grădini spectaculoase.

Würzburg, 'casa' tricolorilor

Orașul este traversat de râul Main, oferind peisaje pitorești și posibilități de recreere pe malurile sale. Alte atracții includ Fortăreața Marienberg, situată pe un deal cu vedere panoramică asupra orașului, și Catedrala Sf. Kilian, una dintre cele mai mari catedrale romane din Germania.

În prezent, aproximativ 2.000 de români au rezidența în Würzburg, contribuind la diversitatea culturală a orașului. Aceștia formează a doua cea mai mare comunitate de străini, după ucraineni. Românii de aici sunt prezenți, conform registrelor municipale, în diferite domenii, de la educație și sănătate la afaceri și servicii. Prezența românilor a adus un plus de culoare și dinamism vieții cotidiane, susțin localnicii.

Pentru suporterii români care vor să-și susțină echipa, Würzburg oferă multiple oportunități de a descoperi cultura și tradițiile locale, potrivit FRF. Orașul este renumit pentru vinurile sale  și găzduiește numeroase vinării unde vizitatorii pot degusta sortimente locale. De asemenea, centrul vechi al orașului este unul plin de viață, găzduind numeroase cafenele, restaurante și magazine, care reflectă farmecul bavarez.

Transportul public eficient și infrastructura bine dezvoltată fac din Würzburg un oraș accesibil și ușor de explorat. Pentru cei interesați de evenimente culturale, orașul găzduiește frecvent concerte, expoziții și festivaluri care aduc un plus de farmec șederii.

În ceea ce privește terenul de antrenament, tricolorii se vor pregăti pe perioada Campionatului European la AKON Arena, stadion situat la 4 kilometri de hotelul Melchior Park. Stadionul a fost renovat ultima oară în 2016 și are o capacitate de 13.090 de locuri, 2.562 dintre acestea fiind pe scaun, într-o tribună acoperită. Are nocturnă și instalație automatizată de irigare. În 2006, la Campionatul Mondial din Germania, a fost gazdă pentru echipa națională a Ghanei.

Programul României la Campionatul European 2024 în grupe

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina (Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt)

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

  • Turneul final va debuta cu meciul Germania - Scoția, programat pe 14 iunie, de la ora 22:00.
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!