VIDEO EXCLUSIV Koeman a răbufnit după golul anulat Olandei: "Trebuia validat!" Un fost arbitru îi dă dreptate

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Iunie 2024, 08:40
Data actualizarii: Sambata 22 Iunie 2024, 08:48

Olanda și Franța au încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul din etapa a doua a grupelor Campionatului European din Germania.

Olandezii au reușit să marcheze în ultima jumătate de oră a meciului, însă reușita a fost anulată pentru poziție afară din joc.

După meci, Ronald Koeman, antrenorul Olandei, s-a arătat extrem de deranjat de faptul că golul a fost anulat. În plus, fostul arbitru Stephane Lannoy a susținut și el că reușita trebuia validată.

Olanda, gol anulat cu Franța

Xavi Simons a marcat în minutul 69 al meciului, însă reușita a fost anulată de arbitrul Anthony Taylor, după o verificare lungă în camera VAR. Concluzia arbitrilor a fost că Denzel Dumfries, aflat în ofsaid, l-a încurcat pe Mike Maignan să vadă mingea.

"Pentru mine este gol valabil", s-a plâns Ronald Koeman la finalul meciului, adăugând: "Ok, jucătorul nostru (n.r. - Dumfries) se află în poziție de ofsaid. Dar uită-te la imagini: nu îl deranjează pe portarul francez".

La aceeași concluzie ca a lui Koeman a ajuns și fostul arbitru Stephane Lannoy, care a susținut că golul trebuia validat.

"Am o părere destul de clară asupra situației. Pentru mine, golul ar fi trebuit validat. Sunt mai multe lucruri de spus despre aceste situații de ofsaid. Când un jucător se află într-o poziție de offside lângă portar, prima întrebare care trebuie pusă este 'jucătorul obstrucționează vederea portarului, se află chiar pe traiectoria mingii?'. În acest caz, acesta nu-l împiedică pe Mike Maignan să vadă și nu-l împiedică nici să sară după minge", a spus Lannoy, potrivit rmcsport.

În urma acestei remize, totul rămâne deschis în Grupa D. Înainte de ultima etapă din grupe, Olanda și Franța împart poziția de lider (4 puncte), urmate îndeaproape de Austria (3 puncte). Albaștrii vor încerca să obțină primul loc marți împotriva Poloniei (19:00), în timp ce olandezii îi vor provoca pe austrieci.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!