Jude Bellingham și-a aflat pedeapsa! Ce sancțiune poate primi superstarul englez

jude bellingham EURO 2024 Premier League EURO 2024 Jude Bellingham / Sursă: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 11:07
Data actualizarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 11:07

Jude Bellingham, mijlocașul echipei naționale a Angliei și jucător la Real Madrid, riscă să fie sancționat de UEFA după ce a făcut un gest obscen în timpul meciului împotriva Slovaciei la Euro 2024.*

Bellingham a sărbătorit golul egalizator de ultim moment împotriva Slovaciei cu un gest obscen, sărutându-și mâna și apoi apucându-și zona genitală cu degetele răsfirate. UEFA a anunțat într-o declarație oficială că investighează o posibilă încălcare a regulilor de conduită decentă.

„Comitetul de Etică și Disciplină UEFA investighează o posibilă încălcare a regulilor de conduită decentă”, a precizat UEFA. 

  • 2. Jude Bellingham (Real Madrid)

„Informații suplimentare vor fi anunțate în timp util”, au continuat.

Care sunt posibilele consecințe

Conform regulamentelor oficiale, gesturile obscene sau actele ofensatoare pot fi sancționate cu cartonaș roșu. Acest lucru ar însemna că Bellingham ar putea rata meciul din sferturile de finală ale Campionatului European împotriva Elveției, programat sâmbătă.

Thorsten Kinhöfer, expert în arbitraj, a declarat pentru publicația germană BILD

„Ceva se va întâmpla. UEFA nu-și poate permite să nu-l sancționeze. Este foarte strictă la turneele majore, unde milioane de fani urmăresc la nivel mondial. Chiar și din țări musulmane, unde un astfel de gest este perceput foarte diferit.”

„Un astfel de comportament este pur și simplu inadecvat. În plus, copii sunt cei care urmăresc. Prin urmare, UEFA trebuie și va da un exemplu. Dacă Bellingham are noroc, va primi doar o amendă. Altfel, probabil va fi suspendat pentru un meci pentru a avea și un efect de descurajare”, a declarat Kinhoper, onform sursei citate.


ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!