EXCLUSIV Jucătorii României care l-au dezamăgit pe Ciprian Marica: "Stanciu a fost mai mult Spanciu. Drăguș? Numai singur!"

Ciprian Marica denis dragus Nicolae Stanciu Olanda Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 00:50
Data actualizarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 00:51
Ciprian Marica, fostul atacant al naționalei României, a analizat cauzele eșecului drastic suferit de tricolori contra Olandei (0-3) în optimile de finală ale EURO 2024.

Olanda s-a impus după golurile lui Cody Gakpo (20') - șut din careu la colțul scurt - și Donyell Malen (83', 90+3), care a împins mingea în plasă după o pasă în fața porții a aceluiași Gakpo, iar ulterior a finalizat un contraatac.

Ciprian Marica, după România - Olanda 0-3 la EURO 2024

Ciprian Marica a subliniat mai multe probleme ale naționalei României, începând cu flancul stâng, unde Vasile Mogoș a fost titular, însă a fost înlocuit cu Bogdan Racovițan din cauza unei accidentări. Printre cei criticați de fostul atacant s-au mai numărat căpitanul Nicolae Stanciu și atacantul Denis Drăguș.

"După intrarea lui Racovițan și trecerea lui Burcă în poziția de fundaș stânga, e clar că nu mai puteai să contezi. Partea noastră era amorțită total. Îi recunoști valoarea adversarului și accepți că faci pasul în spate. Acolo putea să apară și Sorescu, s-a discutat despre asta, pentru că el ar mai fi contat pe faza ofensivă.

E adevărat că atunci când am ieșit la joc am mai luat două goluri. Și mai puteam să primim! Am avut un adversar în formă, un adversar bun, dar nici noi n-am făcut cea mai bună partidă a noastră din mai multe considerente. Nu am fost lucizi, am alergat foarte mult, am complicat fotbalul.

Fotbalul e atât de simplu, spunea Cruyff. Trebuie să joci cât se poate de simplu. Te uiți la Spania cât de ușor pasează și cât de ușor e fotbalul, dar noi vrem să cărăm mingea, să o complicăm. E și cazul lui Drăguș, care vrea el singur, singur.

Stanciu a fost mai mult Spanciu în ultimele partide. Sigur, reușește golul ăla, a alergat foarte mult, dar prea puțin de la căpitanul nostru, cel puțin în această seară", a spus Ciprian Marica, la emisiunea Studio EURO 2024, de la PRO TV.

Concluzia lui Marica a fost una scurtă: "Ăsta ne-a fost nivelul. Trebuie să fim mulțumiți că am ajuns până aici, dar cam ăsta ne-a fost nivelul. Mai mult era imposibil".

 

 

VIDEO Rezumat România - Olanda 0-3

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!