FOTO Gest superb făcut de Nicolae Stanciu după victoria istorică obținută de România în fața Ucrainei

Nicolae Stanciu campionatul european EURO 2024 EURO 2024 Nicolae Stanciu / Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Iunie 2024, 20:38
Data actualizarii: Luni 17 Iunie 2024, 20:39

România s-a impus cu scorul de 3-0 în fața Ucrainei în primul să meci la Campionatul European din Germania.

  • Tricolorii au reuşit o victorie istorică, a doua a României la Campionatul European, la 24 de ani de la precedenta (3-2 cu Anglia).

Nicolae Stanciu, căpitanul naționalei României, și marcatorul unui gol spectaculos în meciul cu Ucraina a fost desemnat omul meciului după fluierul final.

La vestiare, tricolorii au avut parte de o surpriză. Olimpiu Moruțan i-a așteptat așteptat pentru a-i felicita pentru meciul bun pe care l-au făcut.

  • Nicolae Stanciu / Getty Images

Olimpiu Moruțan s-a numărat printre tricolorii care au dus greul în campania de calificare la Euro, însă o accidentare în final de sezon l-a scos din lotul pentru turneul final.

Chiar și așa, FRF i-a permis lui Olimpiu Moruțan să meargă alături de delegația României la Euro, pentru a fi alături de tricolor. Mai mult, Stanciu a preluat numărul 21 pe tricou, pe care până atunci l-a purtat Moruțan, în semn de respect pentru jucătorul lui Ankaragücü.

Așa se face că după fluierul final al meciului România - Ucraina, scor 3-0, Nicolae Stanciu i-a înmânat lui Moruțan, la vestiare, tricoul în care a reușit să marcheze cel mai spectaculos gol de la Campionatul European.

ROMÂNIA - UCRAINA 3-0

Meciul a început extrem de echilibrat, cu cele două echipe încercând în primul rând să stea bine în defensivă și să nu primească gol. Echilibrul s-a rupt în minutul 29 când Nicolae Stanciu a marcat un gol fabulos după o gafă a lui Lunin. A fost 1-0 la pauză.

În repriza secundă, tricolorii au început în forță, iar Coman a trecut pe lângă gol încă din minutul 46. S-a făcut 2-0 în minutul 53 când Răzvan Marin a marcat un gol de toată frumusețea din afara careului de 16 metri. Drăguș a stabilit rezultatul final, 3-0, după o fază superbă creată de Dennis Man în flancul drept.

Programul României la Euro

  • 17 iunie (Munchen), România - Ucraina  3-0
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt).

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!