Probleme la meciul României! Ucrainenii îi acuză pe ruși că au sabotat transmisiunea meciului de la EURO 2024

Ucraina EURO 2024 Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Iunie 2024, 20:14
Data actualizarii: Luni 17 Iunie 2024, 20:17

România a debutat cu o victorie superbă la EURO 2024, scor 3-0 cu Ucraina, în primul meci din grupa E.

Tricolorii au reuşit o victorie istorică, a doua a lor la Campionatul European, la 24 de ani de la precedenta (3-2 cu Anglia), deşi porneau cu şansa a doua în acest meci.

România a făcut un meci tactic perfect şi s-a impus prin golurile marcate de Nicolae Stanciu (29), Răzvan Marin (53) şi Denis Drăguş (57).

România a dat dovadă de determinare şi pragmatism, deşi a avut o posesie inferioară (34%-66%), fiind superioară la şuturile pe poartă (5-2). România va juca următoarele meciuri cu Belgia pe 22 iunie (Koln, 22:00) şi cu Slovacia pe 26 iunie (Frankfurt).

Probleme de transmisie în Ucraina

Ucrainenii din diferite regiuni ale țării au informat luni că difuzarea televizată a primului meci al Ucrainei de la EURO 2024 a fost întreruptă la scurt timp după începerea reprizei secunde.

"Este ceva ce s-a întâmplat deja în urmă cu câțiva ani într-un meci internațional de nivel înalt din cauza supraîncărcării de utilizatori în rețea", a spus Andrí Gulo, un fan ucrainean de fotbal care urmărea meciul într-un pub din oraș, citat de AS.

Alții, însă, indică un atac cibernetic rusesc drept cauza întreruperii, după ce Ucraina a suferit tot felul de atacuri asupra serviciilor sale digitale. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe mesaje în acest sens: "Știu cum se simte, frate", a scris contul oficial DTEK.

"Când serviciul a fost întrerupt deja pierdeam cu 3-0. Rușii ar fi atacat dacă am câștiga", a declarat Dima Bulka pentru EFE.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!