GALERIE FOTO Edward Lordănescu! :) Selecționerul României, ședință foto spectaculoasă cu trofeul EURO 2024 

edward iordanescu EURO 2024 nationala romaniei EURO 2024 Edward Iordănescu, alături de trofeul EURO 2024 / Sursa foto: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 02 Decembrie 2023, 11:39
Data actualizarii: Sambata 02 Decembrie 2023, 11:40

România își va afla adversarele de la EURO 2024 în urma tragerii la sorți care va avea loc la Hamburg, sâmbătă. Evenimentul va fi transmis ÎN DIRECT de PRO TV și VOYO, de la ora 19:20.

Delegația României a zburat către Hamburg pentru a participa la tragerea la sorți. Edward Iordănescu a fost însoțit de Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, dar și de Mihai Stoichiță, directorul tehnic. 

Selecționerul României a și văzut trofeul EURO 2024 și a realizat o ședință foto spectaculoasă, pentru UEFA. Edward Iordănescu s-a fotografiat cu trofeul EURO 2024, dar și cu mingea oficială  "Fussballiebe", prezentată miercuri, 15 noiembrie, pe Stadionul Olimpic din Berlin. 

  • Edward Iordănescu / Sursa foto: Getty Images

Un detaliu inedit ce s-a remarcat pe agenția de specialitate Getty Images este faptul că numele lui Edward Iordănescu a fost scris greșit pe platformă, selecționerul fiind „redenumit” Lordănescu. 

Din ce este fabricată și ce reprezintă designul "Fussballiebe"

"Fussballiebe", care înseamnă "dragoste pentru fotbal", dispune de tehnologia "Connected Ball", pentru a facilita vizualizarea fiecărui element al mişcării şi pentru a contribui la luarea deciziilor VAR şi este "concepută pentru precizie şi consistenţă, susţinând jocul rapid şi precis cu formă maximă şi retenţie de aer", a explicat UEFA.

Forul continental a subliniat că, pe lângă utilizarea poliesterului reciclat şi a cernelurilor pe bază de apă, balonul este fabricat cu materiale biologice mai sustenabile decât mingile anterioare ale competiţiei, deoarece fiecare dintre straturile sale include materiale precum fibre de porumb, trestie de zahăr, pulpă de lemn şi cauciuc.

Designul său combină nuanţe de roşu, albastru, verde şi portocaliu, pentru a celebra "vitalitatea" echipelor participante şi include ilustraţii ale fiecărui stadion al turneului final, împreună cu numele fiecărui oraş gazdă.

Balonul este disponibil de astăzi (miercuri) în magazine, iar un procent de 1% din vânzările nete vor merge către iniţiativa de solidaritate "Common Goal'' (Obiectiv comun), condusă de fotbalistul Juan Mata, de a colabora cu organizaţii caritabile din întreaga lume care folosesc sportul ca instrument de combatere a problemelor şi este partener al Fundaţiei UEFA pentru Copii, informează Agerpres.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!