VIDEO Cum a fost surprins Olimpiu Moruțan în Germania de corespondenții Pro TV

Olimpiu Morutan EURO 2024 EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 11 Iunie 2024, 22:45
Data actualizarii: Marti 11 Iunie 2024, 22:44

EURO 2024 se vede la Pro TV, Pro Arena și VOYO.

Naționala României s-a deplasat deja în Germania pentru a lua parte la Campionatul European din 2024. Selecționata lui Edward Iordănescu va face parte din Grupa E alături de Belgia, Slovacia și Ucraina.

Cum a fost surprins Olimpiu Moruțan în Germania de corespondenții Pro TV

Chiar dacă s-a accidentat la Ankaragucu, Olimpiu Moruțan a făcut deplasarea în Germania alături de colegii săi, pentru a-i susține de aproape pe tricolori în parcursul de la EURO 2024.

Fotbalistul a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile și a fost operat în urmă cu două luni. Moruțan a fost atunci supus intervenției chirurgicale la o clinică din Turcia, unde i-au fost alături familia și alți apropiați.

Ce spunea Moruțan după operație

"Ultimele zile au fost, probabil, unele dintre cele mai grele pe care le-am experimentat, dar sunt recunoscător celor din jurul meu.

În acest an îmi aniversez ziua de naștere într-o manieră neașteptată, iar cadoul pe care l-am primit a fost reușita operației, mulțumită unei echipe excepționale. Mă simt bine, dar știu că urmează o perioadă lungă și dificilă pentru recuperare, pentru care sunt pregătit.

Ankaragucu sunteți incredibili. Mulțumesc pentru sprijinul pe care mi l-ați oferit în această perioadă dificilă. De asemenea, mulțumiri fanilor și prietenilor pentru urările lor", a fost mesajul transmis de Olimpiu Moruțan.

România, o singură victorie în istorie la EURO!

România a obținut calificarea la primul turneul final după opt ani. Ultima oară a fost la EURO 2016, acolo unde a terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Franța, Elveția și Albania.

Este a șasea prezență din istoria ”tricolorilor” la Campionatul European, care va ajunge la a 17-a ediție. Prima a fost în 1984, când la turneul final participau doar opt echipe. A urmat cel din 1996, iar apoi 2000, 2008 și 2016.

Cea mai mare performanță a fost reușită în 2000, la turneul final găzduit de Belgia și Olanda, unde România a obținut prima și singura victoria din istorie la un Campionat European, celebrul 3-2 cu Anglia, care a și asigurat calificarea ”tricolorilor” dintr-o grupă infernală, din care mai făceau parte Portugalia și Germania.

În sferturile de finală, România a dat peste Italia și a pierdut cu 2-0. A fost și ultimul meci al lui Gică Hagi pentru echipa națională (Regele a văzut atunci cartonașul roșu).

La Campionatele Europene din 2008 și 2016, România nu a reușit să obțină nicio victorie.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!