Cristi Chivu și-a numit favoritul din naționala României: "M-a impresionat mult, chiar dacă foarte mulți au dat alte nume!"

cristi chivu denis dragus EURO 2024 Olanda Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Iunie 2024, 18:52
Data actualizarii: Duminica 30 Iunie 2024, 18:52

Cristi Chivu (43 de ani), fostul căpitan al naționalei României, a prefațat meciul cu Olanda, de la EURO 2024.

Chivu, fost jucător la Ajax Amsterdam, în perioada 1999-2003, spune că Olanda nu va avea o misiune simplă contra României și nu exclude ca tricolorii să facă surpriza în partida de la Munchen.

Cristi Chivu: "M-a impresionat mult Denis Drăguș / Defensiva, punctul forte al României"

Întrebat cine este jucătorul României care i-a plăcut cel mai mult la acest Campionat European, câștigătorul Ligii Campionilor cu Inter Milano (2010) l-a nominalizat pe atacantul Denis Drăguș, iar ulterior a vorbit despre modul în care Edi Iordănescu a construit o defensivă solidă.

"Pe mine m-a impresionat mult Drăguș la acest Campionat European. În primul meci, mai ales (n.r - 3-0 contra Ucrainei). Deși foarte mulți au dat alte nume, mie mi-a plăcut felul în care el s-a exprimat din toate punctele de vedere - și ofensiv, și defensiv. Mi-a plăcut cum a ținut de minge și lucrurile bune pe care l-a făcut.

Sigur, nu e corect să nu vorbim și de ceilalți. Cred că toți cei care au jucat până acum și-au adus aportul în rezultatele obținute de România. Putem mai mult? Sigur că putem mai mult. Sperăm să facem mai mult în meciul cu Olanda și în sferturi, de ce nu?

Din punct de vedere defensiv, îmi place organizarea pe care o avem ca echipă. Cred că în fotbalul de azi contează mai mult o echipă organizată, care știe ce să facă defensiv, decât un bloc funcțional în care e vorba doar de 4 sau cel mult 5 jucători. Cred că ăsta e punctul nostru forte în momentul de față.

Mi-au plăcut toți, mi-a plăcut felul în care s-au sacrificat, felul în care s-au organizat și s-au ajutat unul pe celălalt. Mi-au plăcut și intervențiile portarului, care, de cele mai multe ori, a făcut diferența", a spus Cristi Chivu, la Digisport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!