Ce va face România la EURO? Dan Petrescu a spus și de această dată lucrurilor pe nume

Dan Petrescu EURO 2024 Romania EURO 2024 Dan Petrescu / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 15 Iunie 2024, 16:08
Data actualizarii: Sambata 15 Iunie 2024, 16:11

Dan Petrescu și-a spus părerea despre naționala României. Antrenorul CFR-ului a făcut analiza EURO din perspectiva tricolorilor.

La momentul prezent, România a obținut calificarea la primul turneul final (EURO 2024) după opt ani. Ultima oară a fost la EURO 2016, acolo unde a terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Franța, Elveția și Albania.

Este a șasea prezență din istoria tricolorilor la Campionatul European, care va ajunge la a 17-a ediție. Prima a fost în 1984, când la turneul final participau doar opt echipe. A urmat cel din 1996, iar apoi 2000, 2008 și 2016.

  • Dan Petrescu / Foto - Gabriel Chirea

Cea mai mare performanță a fost reușită în 2000, la turneul final găzduit de Belgia și Olanda, unde România a obținut prima și singura victoria din istorie la un Campionat European, celebrul 3-2 cu Anglia, care a și asigurat calificarea ”tricolorilor” dintr-o grupă infernală, din care mai făceau parte Portugalia și Germania.

Dan Petrescu, părere despre naționala României înainte de EURO

Acum, România le va înfrunta, în Grupa E, pe Belgia, Slovacia și Ucraina, iar meciurile vor fi în direct la Pro TV, Pro Arena și Voyo. Dan Petrescu și-a spus părerea despre ce vor face tricolorii lui Edi Iordănescu la turneul final și a avut un discurs încrezător.

L-a lăudat pe selecționer și e convins că suporterii vor ieși în stradă indiferent de rezultatele pe care le va avea România. Dan Petrescu a spus că, la prima vedere, Belgia, Slovacia și Ucraina sunt peste noi.

”Sunt convins că toată lumea nu are încredere, majoritatea lumii. Meciurile amicale nu se pun, astea înainte de turneele finale. Şi când joci cu echipe care sunt mai slabe, Bulgaria şi Liechtenstein, trebuie să îi ataci şi ei să se apere.

La EURO va fi diferit, trebuie să ne atace pe noi Ucraina, au jucători individual mai buni ca noi. Sigur ne vor ataca şi noi vom juca puţin altfel. Şi eu văd cel puţin un rezultat de egalitate, îl scoatem. Şi aşa va fi în continuare.

Toate trei echipele… individual sunt mai bune, dar antrenorul echipei naţionale a creat o echipă! Nu ştiu dacă celelalte echipe au reuşit să fie o echipă. 100% la România antrenorul a creat o echipă, prin această echipă am ajuns la EURO.

Dacă ne uităm unde joacă jucătorii din România şi unde joacă ceilalţi, e diferenţă mare! Indiferent cum jucăm şi ce facem, dacă ne vom califica, eu zic că ceva lume în stradă va ieşi. O să vedeţi.

Nu contează cum jucăm. A contat cum a jucat ca să ajungem la EURO? Toată lumea a criticat jocul, dar suntem la EURO. Sper să avem rezultate şi o să vedeţi că lumea va ieşi în stradă”, a spus Dan Petrescu în cadrul unei conferințe de presă.

România, analizată de presa internațională

Naționala României va debuta la Euro în fața Ucrainei, urmând să întâlnească Belgia în etapa a doua a grupelor și Slovacia în ultima confruntare din grupe.

Presa din Belgia a analizat echipa lui Iordănescu și a dezvăluit care va fi cel mai interesant duel de urmărit în confruntarea "diavolilor roșii" cu tricolorii lui Iordănescu.

"Naționala lui Răzvan Marin (n.r. - cunoscut belgienilor după ce a jucat la Standard Liege) revine la competiția europeană după ce a ratat ediția din 2021, și o face cu ambiții mari. Pe hârtie, misiunea nu pare ușoară. Plasați în grupa Belgiei, românii vor avea de luptat cu "Diavolii Roșii".

Meciul cu Ucraina se anunță unul strâns, în timp ce partida contra Slovaciei trebuie câștigată. După 24 de ani fără nicio victorie la un turneu final al Campionatului European, elevii lui Edward Iordanescu își doresc să reîntâlnească succesul", au scris cei de la rtbf.be.

Programul României la Campionatul European 2024 în grupe

• 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina (Munchen)

• 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)

• 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt).

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe Pro TV, Pro Arena și Voyo. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!