Belgienii, convinși că va fi un ”blat” la România - Slovacia: ”Nimeni nu va recunoaște!”

Romania Belgia EURO 2024 Slovacia EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 16:24
Data actualizarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 16:36

România – Slovacia, ultimul meci din faza grupelor pentru tricolori, se va disputa în această seară de la 19:00 în direct pe PRO TV și VOYO.

În același timp, Belgia se duelează cu Ucraina pe Pro Arena de la aceeași oră.

Belgienii, convinși de un aranjament la România - Slovacia

Toate echipele din Grupa E au câte trei puncte, astfel că orice scenariu este posibil în ultima rundă. România și Slovacia au calificarea asigurată în cazul unei remize, iar presa din străinătate au scris despre posibilitatea unui aranjament la acest meci.

Belgienii au scris și ei că sunt șanse mari ca între România și Slovacia să existe un acord tacit și au adăugat că dacă acest lucru se va întâmpla va fi cu adevărat ”rușinos”.

În paralel cu meciul Belgia – Ucraina, trebuie să ne uităm și ce se întâmplă în meciul de la Frankfurt dintre Slovacia și România. Poate fi un meci rușinos. Nu fiți surprinși dacă nu se va marca niciun gol.

Faza grupelor de la EURO 2024 se apropie de final, iar un lucru este sigur – patru puncte pe locul trei sunt suficiente pentru calificarea în optimi.

Acest lucru are consecințe serioase pentru naționala Belgiei, întrucât Slovacia și România sunt sigure de calificare în cazul unui egal. În cel mai rău caz, câștigătoare dintre Ucraina și Belgia va încheia pe primul loc, România, pe locul doi și Slovacia pe locul trei”, a scris Walfoot.

Totodată, au adăugat că lucrurile se pot complica pentru belgieni în cazul unui rezultat de egalitate la meciul România - Slovacia.

Nu trebuie să îi întrebăm pe români sau pe slovaci despre acest lucru. Nimeni nu va recunoaște lucrul la care se gândește toată lumea. În acest caz, lucrurile se complică pentru Belgia. Ucraina va risca mai multe pentru a evita ultima poziție. Victoria Slovaciei ne va garanta locul trei.

Totuși, dacă meciul se va încheia la egalitate, iar Ucraina va reuși să marcheze, noi vom fi într-o poziție în care va trebuie să ne luptăm pentru a scăpa de pe ultimul loc”, au adăugat belgienii.

Programul meciurilor României la EURO 2024

  • 17 iunie (Munchen), România - Ucraina  3-0 (Nicolae Stanciu, Răzvan Marin, Denis Drăguș)

  • 22 iunie (Koln), Belgia - România 2-0 (Tielemans, De Bruyne)

  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt).

Clasament Grupa E, după două etape:

1. România - 3p (3-2g)

2. Belgia - 3p (2-1g)

3. Slovacia - 3p (2-2g)

4. Ucraina - 3p (2-4g)

  • * Criteriile de departajare sunt, în ordine, rezultatele directe (între două echipe) sau mini-clasamentul (între trei echipe) și golaverajul.


  • * Se califică în optimi primele două clasate și, eventual, a treia clasată: câștigătoarea Grupei E vs. locul 3 din Grupa A/B/C/D, locul 2 din Grupa E vs. locul 2 din Grupa D, locul 3 din grupa E vs. locul 1 din Grupa B/C


Campionatul European din Germania 2024 se dispută în perioada 14 iunie - 14 iulie și este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!