Belgienii au urmărit cu atenție meciul din Ghencea și s-au lămurit: "România asta nu ne sperie!"

Romania Belgia Bulgaria EURO 2024 EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 15:05
Data actualizarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 15:03

Belgia - România se joacă sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22:00, la Koln, în grupa E de la EURO 2024. Meciul va fi transmis ÎN DIRECT de PRO TV și VOYO.

Cu mai puțin de două săptămâni înaintea debutului la EURO 2024, România a disputat un amical cu Bulgaria. A fost remiză pe Stadionul Steaua, 0-0, rezultat care a nemulțumit o parte a publicului și a specialiștilor.

Belgienii, deloc impresionați de România după amicalul cu Bulgaria

Partida din Ghencea a fost urmărită cu atenție și de belgieni. Ziarul La Dernière Heure a realizat o analiză a evoluției României, iar titlul a fost sugestiv: "România asta nu ne sperie".

"O evoluție neconvingătoare pe plan ofensiv și prea multe șanse oferite adversarei. România și-ar fi imaginat un alt meci de pregătire înainte de EURO. A fost ținută în șah de o echipă a Bulgariei mai mult muncitoare decât talentată. Tricolorii au dat dovadă de probleme pe faza ofensivă și de unele greșeli în apărare în repriza secundă. Publicul a huiduit la final.

Lipsită de Burcă în centrul defensivei și de Alibec în atac, Edward Iordănescu nu și-a schimbat planul de joc. Rus l-a însoțit pe Drăgușin în apărare, iar Denis Drăguș de la Standard a fost vârf într-un sistem 4-2-3-1.

În posesie, Marius Marin a coborât între fundașii centrali pentru a le permite apărătorilor laterali Rațiu și Bancu să avanseze. Această tactică, care ar putea fi văzută și în meciul cu Belgia, ar trebui să le ofere șanse extremelor Man și Mihăilă să intre în joc.

Totuși, în ciuda unei posesii mai bune, planul nu a oferit garanții sau ocaze clare de a marca. Prima șansă bună de a înscrie a venit spre finalul primei reprize, când Răzvan Marin a pasat pentru Drăguș, iar atacantul nu a reușit să trimită pe poartă.

A doua repriză ne-ar fi oferit încă o idee despre ce este România capabilă să facă dacă Man transforma penalty-ul obținut de Stanciu. A ratat, iar ulterior Bulgaria putea deschide scorul, însă Niță, intrat în locul lui Moldovan, a intervenit.

Tricolorii nu au fost mult mai periculoși după, iar aceasta este o confirmare înaintea meciului cu Belgia. România nu este o echipă capabilă să facă mari difernețe.

Au intrat Bîrligea, Coman și Hagi în minutul 60, însă mereu a lipsit elementul care să facă diferența. Mai mult, o neînțelegere între Drăgușin și Niță putea să aducă chiar eșecul pentru România, ca să nu mai menționăm de alte două situații în care gazdele puteau fi pedepsite", a scris La Dernière Heure.

Ce urmează pentru România după remiza cu Bulgaria

Naționala lui Edi Iordănesu va mai disputa un meci amical, vineri, 7 iunie, de la ora 21:00, tot pe Stadionul Steaua, cu Liechtenstein.

7 iunie este și ziua în care selecționerul va anunța lotul final al României pentru EURO 2024. Din cei 28 de jucători aflați în lot pentru partidele amicale cu Bulgaria și Liechtenstein vor rămâne doar 26 care vor face deplasarea în Germania.

Primele două meciuri ale României de la EURO 2024 vor fi cu Ucraina (17 iunie, Munchen) și Belgia (22 iunie, Koln). Tricolorii vor încheia grupa E cu un duel împotriva Slovaciei (26 iunie, Frankfurt).

VIDEO Conferință de presă Edi Iordănescu după România - Bulgaria 0-0

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!