VIDEO EXCLUSIV Are cele mai mari șanse să fie selecționerul României după EURO! FRF pregătește oferta: ”Nu e un senior al antrenoratului”

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 06 Iunie 2024, 23:50
Data actualizarii: Joi 06 Iunie 2024, 23:46

FRF este deja decisă în privința antrenorului pe care îl vrea după ce naționala României va încheia aventura de la EURO 2024!

De luni bune se discută în spațiul public despre antrenorul care va conduce naționala tricoloră după Campionatul European din Germania, dar Federația Română de Fotbal este decisă să continue cu Edi Iordănescu!

Actualul contract al lui Iordănescu jr. expiră la încheierea aventurii echipei naționale la EURO, turneu final care va fi LIVE pe Pro TV, Pro Arena și VOYO, dar Mihai Stoichiță, director tehnic al FRF, a dezvăluit că antrenorului i-a fost înaintată o ofertă de prelungire, care l-ar menține pe banca tricolorilor și pentru Nations League, ediția 2024-2025, dar și pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2026.

Lucian Sânmărtean, de părere că până la urmă Edi Iordănescu va accepta oferta FRF-ului

După cum Sport.ro a scris în exclusivitate zilele trecute, selecționerul României este curtat de mai multe cluburi din Europa și din Asia, ofertele fiind foarte avantajoase din punct de vedere financiar. Printre acestea s-ar afla și unul dintre cele mai importante cluburi din Grecia și din sud-estul Europei, Panathinaikos Atena.

Lucian Sânmărtean, actual antrenor secund în mandatul lui Daniel Pancu la naționala sub 21 de ani, fost manager sportiv al loturilor naționale de juniori ale României și fost reprezentat al României U20 ca șef de delegație, a fost invitat la o nouă ediție a emisiunii Emoții Europene.

Lucian Sânmărtean, sigur că Federația va face tot posibilul să îl păstreze pe Edi Iordănescu

Fostul mijlocaș a declarat că ar fi cu adevărat o experiență interesantă pentru Edi Iordănescu dacă va merge în Grecia, dar e convins că FRF va face tot posibilul pentru ca antrenorul să continue aventura de la națională.

”E o rostogolire interesantă (n.r. – referitor la informația potrivit căreia Edi Iordănescu ar putea ajunge la Panathinaikos). Cred că are, orice antrenor calificat la EURO, discuții cu foarte multe echipe. Plus că nea Anghel Iordănescu a lăsat o moștenire frumoasă la Panathinaikos. De ce să nu îi calce pe urme Edi? Ei sunt și așa... emoționali. De ce să nu încerce o chestie de genul acesta, poate își va depăși tatăl... Panathinaikos nu a mai luat de mult timp campionatul și dorește asta.

Cred că are sens cumva informația, dar dacă mă iau după ce a spus Edi, că echipa națională nu se refuză, cred că orice discuție va avea cu FRF, dacă i se va pune în față un contract pe patru ani, să ducă echipa la Mondial, va accepta.

Nu cred că este un senior al antrenoratului, să spunem că după patru ani nu ar mai găsi echipe. Naționala s-a format acum în jurul lui Edi, transmite idei jucătorilor, jucătorii înmagazinează și exprimă bine pe teren ce Edi transmite și e un antrenor bun pentru națională azi.

Jucătorii spun și ei că vor să rămână Edi. E delicat dacă punem în balanță, anumiți antrenori vor să antreneze zi de zi... . Din punctul de vedere al Federației Române de Fotbal, se dorește continuitate cu Edi, care a performat. E limpede!”, a spus Lucian Sânmărtean în cadrul emisiunii Emoții Europene.

Răspunsul lui Edi Iordănescu, după EURO

Răspunsul selecționerului întârzie și i-ar fi anunțat deja pe oficialii FRF că decizia și negocierile trebuie să aibă loc după terminarea EURO 2024, deși Răzvan Burleanu ar dori ca incertitudinea să nu se prelungească.

Iordănescu jr. le-ar fi oferit argumentul că trebuie să se concentreze exclusiv pe participarea la turneul final și că oferă o libertate de acțiune Federației, dacă se vor înregistra rezultate negative contra Belgiei, Slovaciei și Ucrainei.

Iată ce spunea Edi Iordănescu zilele trecute, în privința situației sale contractuale:

”Referitor la contractul meu, sigur că e un subiect de interes, și pentru mine este foarte important, știu că și băieții sunt atenți la lucrul ăsta, dar nu a fost o prioritate.

Mărturisesc faptul că au fost mai multe discuții, ceea ce este normal, din punctul meu de vedere este firesc, in momentul de față pentru mine este foarte clar ce așteaptă FRF de la mine, de la stafful meu, în cazul unei prelungiri.

Vorbim de patru ani și de multe responsabilități, este foarte clar și ce resurse are la dispoziție FRF pentru a ne ajuta si pentru a ne susține munca, ca noi să putem să atingem obiectivele propuse”. 

VIDEO Lucian Sânmărtean, la Emoții Europene (emisiunea integrală)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!