Arbitrul de la România - Olanda, protagonistul unui scandal la EURO 2024! A fost făcut praf de un expert în arbitraj: ”Iresponsabil!”

Romania EURO 2024 felix zwayer Olanda EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 Iulie 2024, 21:56
Data actualizarii: Luni 08 Iulie 2024, 21:57

Este un scandal imens în fotbalul european după ce UEFA a anunțat arbitrii delegați la meciurile din semifinalele EURO 2024.

Slavko Vincic se va afla la centru în meciul Spania – Franța, dar controversa apare la celălalt meci din semifinale: Anglia – Olanda, unde a fost delegat arbitrul Felix Zwayer.

Felix Zwayer, făcut praf de un expert în arbitraj din Germania

Pentru fanii din România, Felix Zwayer este un nume cunoscut. El s-a aflat la centru în meciul în care Olanda i-a eliminat pe tricolori și s-a calificat în sferturile de finală. Atunci, Zwayer a fost acuzat că nu l-a eliminat pe Denzel Dumfries, după ce l-a lovit cu cotul în cap pe Ianis Hagi și după ce l-a accidentat dur pe Vasile Mogoș.

Cea mai controversată fază a venit cu câteva minute înainte de finalul meciului, când tabela arăta încă 1-0 în favoarea batavilor. La un contraatac al tricolorilor, în urma căruia Valentin Mihăilă scăpase singur spre poartă, centralul german a oprit jocul după ce a inventat un fault inexistent al lui Denis Alibec asupra aceluiași Denzel Dumfries.

Ultimele decizii luate de către UEFA a declanșat un scandal uriaș în întreaga Europa. După greșelile comise de arbitru în meciul România – Olanda, Felix Zwayer a fost delegat și la următorul meci al olandezilor, cu Turcia, scor 2-1, e drept, în postura de al patrulea oficial. Totuși, Felix Zwayer va arbitra și meciul din semifinalele turneului final pe care Olanda îl va disputa împotriva Angliei, a treia delegare la rând a lui Felix Zwayer la un meci al batavilor la EURO 2024.

Expertul german în arbitraj Manuel Grafe a răbufnit după ce a văzut gestul făcut de către cei de la UEFA: ”Meciul Olanda – Anglia, arbitrat de Zwayer. Iresponsabil din partea tuturor. Doar o demonstrație de forță în plan extern și intern (noi decidem) – indiferent de performanță sau trecut. O nebunie”. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!