Felix Zwayer, 'premiat' de UEFA! Ce meci va conduce arbitrul criticat dur după prestația din România - Olanda 0-3

felix zwayer EURO 2024 EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 Iulie 2024, 14:33
Data actualizarii: Luni 08 Iulie 2024, 15:05

România a fost eliminată în optimile de finală ale EURO 2024 după ce a pierdut cu 0-3 în fața Olandei.

Olandezii au fost superiori pe teren, dar arbitrajul germanului Felix Zwayer a avut un aport important pentru deznodământul meciului. 

Denzel Dumfries nu a văzut cartonașul galben nici la intervenția asupra lui Ianis Hagi, nici la cea comisă asupra lui Vasile Mogoș prin care l-a scos din joc pe fundașul României.

Apoi, în a doua repriză, centralul german a oprit un contraatac promițător al tricolorilor, după ce le-a acordat olandezilor lovitură liberă pentru un fault inexistent al lui Denis Alibec asupra aceluiași Denzel Dumfries. 

Felix Zwayer, delegat la semifinala Olanda - Anglia

Cei de la UEFA au hotărât ca Felix Zwayer să fie delegat pentru semifinala dintre Olanda și Anglia, care va avea loc miercuri (10 iulie), de la 22:00, în exclusivitate pe PRO TV și VOYO.

Petiție pentru suspendarea lui Felix Zwayer

Fanii români au organizat o petiție pentru suspendarea arbitrului Felix Zwayer până la efectuarea unei anchete amănunțite a prestației sale din meciul de la Munchen. Arbitrul german nu este străin de astfel de pedepse. La începutul carierei sale, centralul a fost suspendat pentru luare de mită.

Site-ul specializat în arbitraj, archivovar.es, i-a acordat arbitrului neamț Felix Zwayer nota 4,0 pentru prestația din meciul România – Olanda.

”Felix Zwayer a dezamăgit după o prestație slabă la meciul România – Olanda. Arbitrul german, care a avut mai degrabă un EURO destul de slab, a continuat în aceeași dinamică, deși a arbitrat un meci relativ simplu. A fluierat fault pentru contacte minime și a oprit un atac promițător al României la scorul de 1-0, inventând un joc periculos care nu a existat.

A arătat cartonașe în patru rânduri, dar ar fi putut arăta doar două. Nu a avut succes nici la acest capitol. Pe lângă golul anulat la VAR al olandezilor, meciul s-a desfășurat fără acțiuni care i-ar fi putut complica și mai tare prestația lui Felix Zwayer”, au scris spaniolii.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!