Adrian Porumboiu, reacție despre arbitraj după România – Olanda!

Adrian Porumboiu EURO 2024 România – Olanda! EURO 2024 Adrian Porumboiu
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 Iulie 2024, 11:24
Data actualizarii: Joi 04 Iulie 2024, 11:23

Mulți dintre specialiști au fost de părere că România a avut parte de arbitraje neutre la meciurile de la EURO 2024, turneu transmis la Pro TV, Pro Arena și Voyo.

În altă ordine de idei, și înainte de turneul final a beneficiat selecționata noastră de arbitraje corecte, iar fostul mare arbitru Adrian Porumboiu, care pentru câțiva ani a patronat și FC Vaslui, este convins că acest aspect i se datorează președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

După ce România a fost eliminată de la EURO 2024, Adrian Porumboiu a declarat că nu se pune problema ca în partida cu Olanda (scor 0-3) tricolorii să fi fost învinși din cauza unor erori comise de Felix Zwayer. Consideră că doar la o fază a greșit arbitrul, într-un moment din partea secundă, în care Denis Alibec i-a pasat lui Valentin Mihăilă, dar la care s-a dat joc periculos.

Adrian Porumboiu, reacție despre arbitraj după România – Olanda!

Însă, per total, Adrian Porumboiu crede că arbitrajul a fost unul corect, care nu a influențat rezultatul de la finalul partidei din optimile de finală ale EURO 2024, din Germania.

”Nu, nu ne-a furat nimeni. A fost doar o fază pe care n-a judecat-o cum trebuie. La acea faza a lui Alibec. Dacă ieșea un contraatac... tocmai de aia, am spus că nu a influențat, doar o faza. A existat o faza care la nivelul arbitrilor nu trebuia să judece că lovitura liberă indirectă.

Nu a ridicat piciorul atât de sus, mai curând era o autopericlitare. Tehnic vorbind. O notă de trecere. E greu acum, el e pe la 8-8 și ceva. Sunt foarte multe criterii, nu mai e doar o simplă notă”, a spus Adrian Porumboiu pentru Fanatik.

România s-a oprit în optimi la EURO 2024

Referitor la parcursul României de la EURO 2024, a fost unul remarcabil. Echipa antrenată de Edward Iordănescu a terminat pe primul loc într-o grupă extrem de echilibrată, în care toate cele patru formații au acumulat câte 4 puncte.

Diferența s-a făcut la golaveraj, iar "tricolorii" au profitat de startul excelent, când au învins Ucraina cu un categoric 3-0. A urmat o înfrângere previzibilă în fața Belgiei (0-2) și un egal important cu Slovacia (1-1) care a asigurat calificarea în optimi.

De la fața locului, zeci de mii de suporteri români au fost prezenți în tribunele arenei din capitala Bavariei, în timp ce milioane de compatrioți au urmărit cu sufletul la gură confruntarea de acasă.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!