AC Milan și Ibrahimovic pregătesc lovitura verii în mercato! Zlatan se implică personal: "Avem un Mister X!"

AC Milan Alvaro Morata Zlatan Ibrahimovic EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 Iulie 2024, 16:31
Data actualizarii: Luni 08 Iulie 2024, 16:44
Zlatan, enigmatic: "Un atacant e Mister X"

Aducerea unui atacant de valoare e marele obiectiv setat de AC Milan în perioada de mercato din această vară, iar Zlatan Ibrahimovic (42 de ani) va conduce personal negocierile pentru venirea lui Alvaro Morata (31 de ani), după cum a anunțat, luni, o parte a presei din Italia.

Principala țintă a "diavolilor" a fost Joshua Zirkzee, atacantul în vârstă de 23 de ani al celor de la Bologna, dar batavul e foarte aproape să se înteleagă cu Man. United, motiv pentru care milanezii au fost nevoiți să se reorienteze. Potrivit MilanNews.it, Zlatan Ibrahimovic are un as în mânecă, pe care l-a numit misterios "Mister X", iar acesta este Alvaro Morata, vârf legitimat la Atletico Madrid.

Detaliile afacerii? Unele destul de simple! AC Milan trebuie să achite clauza de reziliere a vârfului iberic, una în valoare de 13 milioane de euro, și să se înțeleagă cu jucătorul asupra detaliilor financiare. Morata câștigă acum în jur de șase milioane de euro la Madrid, sumă pe care italienii și-o pot permite pentru a aduce o a doua vedetă lângă Rafael Leao.

Zlatan, enigmatic: "Un atacant e Mister X"

Luni, la conferința de prezentare a antrenorului Paulo Fonseca (51 de ani), aducerea unui atacant a fost unul dintre subiectele calzi de pe ordinea de zi. Întrebat despre transfer, Zlatan a păstrat suspansul, dar a dat de înțeles că se va implica personal în negocierile pentru venirea lui Morata, fără să rostească însă numele spaniolului:

"Studiem, vorbim, dar nu ne grăbim. Perioada de transferuri e lungă, pot să garantez doar noi achiziții. Ne-am luat gândul de la Zirkzee, avem pe cineva în minte, dar nu voi spune niciun nume. E cineva la care ne gândim, avem o idee pentru atac, una care sperăm că va veni cât mai repede posibil. Trei atacanți? Unul e Mister X! Apoi depinde de antrenor și de câți atacanți are nevoie", a punctat Ibrahimovic.

"Încercăm să aducem la Milan atacantul cu caracteristicile corecte. Ne trebuie un atacant puternic, știm cine e acest atacant și-l așteptăm aici curând. Aducerea unui atacant e prioritară în acest moment, iar el trebuie să aibă un aport important în echipă. Lucrăm și cred că-l vom avea curând, ceea ce știm e că vom juca mult în ultimii 30 de metri și că atacantul pe care-l vrem va trebui să joace fără mult spațiu în ultimii 30 de metri", l-a completat antrenorul Fonseca.

Milan și Alvaro Morata

De două ori campion al Italiei cu Juventus (2014/2015 și 2015/2016), Morata se află cu naționala Spaniei la EURO 2024, dar ia în calcul atât retragerea de sub culorile Furia Roja, cât și plecarea din Primera Division. Duminică, vârful în vârstă de 31 de ani a vorbit despre situația sa ș a transmis că, cel mai probabil, va lua decizia finală după terminarea turneului din Germania:

"Dorința mea sinceră e de a rămâne la Atletico, dar, așa cum am mai spus, sunt multe momente complicate pentru mine în Spanina. Vreau ca aventura să continue în cel mai bun mod posibil și să mă bucur de ea. E dificil să iei o astfel de decizie, e o mare posibilitate să mă hotărăsc la finalul EURO 2024", a spus Morata, care mai are doi ani de contract cu Atletico și e cotat la 16 milioane de euro pe site-urile de profil.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!