FOTO ȘI VIDEO "Nu știu la ce se gândește UEFA!" Felix Zwayer, din nou față în față cu Bellingham: "A trucat meciuri"

jude bellingham Anglia felix zwayer Olanda UEFA EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 Iulie 2024, 16:19
Data actualizarii: Luni 08 Iulie 2024, 16:24

Felix Zwayer (43 de ani) a fost delegat de UEFA pentru meciul Olanda - Anglia, din semifinalele EURO 2024, care se joacă miercuri, de la ora 22:00. Partida de la Dortmund va fi transmisă de PRO TV și VOYO.

Întreaga brigadă de la meciul Olanda - Anglia va fi din Germania. Felix Zwayer va fi ajutat la cele două linii de Stefan Lupp și Marco Achmuller, în timp ce al patrulea oficial a fost delegat Daniel Siebert. În camera VAR se vor afla Bastian Dankert, Christian Dingert și Marco Fritz.

Felix Zwayer, delegat la Anglia - Olanda, semifinala EURO 2024

Pentru Felix Zwayer va fi al patrulea meci pe care îl conduce de la centru la EURO 2024, după Italia - Albania 2-1, Turcia - Portugalia 0-3 și România - Olanda 0-3. Germanul a fost al patrulea oficial în sferturi, la un alt duel al Olandei, contra Turciei (2-1).

Zwayer, arbitru contestat de mulți microbiști români după anumite decizii luate în meciul România - Olanda 0-3, ridică anumite semne de întrebare și în presa internațională, după ce a fost delegat la partida din semifinală.

Presa internațională amintește despre conflictul dintre Felix Zwayer și Jude Bellingham, care a izbucnit în decembrie 2021, după un meci Borussia Dortmund - Bayern Munchen 2-3. Acum, cei doi vor fi din nou față în față, Bellingham din postura de jucător al Angliei.

Bellingham, amendat cu 40.000 de euro după ce a spus că "Zwayer a trucat meciuri"

După acel meci, Jude Bellingham, jucător al Borussiei la momentul respectiv, a criticat prestația lui Felix Zwayer, nemulțumit că echipa sa nu a primit un penalty. Mai mult, englezul amintea despre scandalul în care germanul a fost implicat în 2005, când a fost suspendat pentru luare de mită.

"La cel mai tare meci al Germaniei a fost delegat un arbitru care a trucat meciuri înainte. La ce vă așteptați?", spunea Bellingham, în decembrie 2021. Englezul reclama un penalty neacordat Borussiei și o lovitură de la 11 metri dictată cu ușurință pentru Bayern, după un henț al lui Hummels.

  • Pentru declarațiile sale, Jude Bellingham era amendat cu 40.000 de euro.

"Nu știu la ce se gândește UEFA când îl trimite pe Zwayer la meciul Angliei. În 2021, Bellingham îmi spunea asta după meci și a fost amendat cu 40.000 de euro de oficialii fotbalului german", a comentat azi Jan Aage Fjørtoft, de la ViaPlay, chiar cel care îl intervieva pe Jude Bellingham în 2021.

Publicația Goal a evidențiat și numeroasele comentarii din mediul online ale microbiștilor, care nu înțeleg de ce Felix Zwayer este pus din nou față în față cu Jude Bellingham după conflictul din 2021.

"Chiar nu înțeleg de ce Zwayer e trimis la meciul Angliei, mai ales când toată lumea știe ce s-a întâmplat între el și Jude când era la Dortmund. O prostie!", "Sunt uimit că acest arbitru poate oficia la nivelul cel mai înalt după ce a fost găsit vinovat de trucare de meciuri", "Cineva care a trucat meciuri nu trebuie să mai arbitreze vreodată, mai ales meciuri mari", "E scandalos! Există un conflict de interese evident: un jucător englez a spus public acest lucru despre el în 2021, iar acum încercați să vă asigurați că Anglia merge acasă", au fost câteva dintre comentariile fanilor.

Suspendarea lui Felix Zwayer din 2005, ținută ascunsă până în 2014

În 2005, Zwayer a fost implicat în celebrul scandal care l-a avut în centru pe arbitrul Robert Hoyzer, care primea bani pentru a contribui la rezultatele dorite de ”donatori” în 2. Bundesliga.

Pe atunci asistent al centralului Hoyzer, Zwayer a primit inclusiv o mită de 300 de euro pentru a o ajuta pe Wuppertaler SV, dar, pentru că a informat federația din Germania despre practicile colaboratorului său, a fost suspendat doar pentru o perioadă de șase luni.

Suspendarea a fost ținută secretă în Germania, până la dezvăluirile din Die Zeit din 2014! În 2009, Zwayer a devenit arbitru de Bundesliga, iar din 2012 și-a făcut loc și pe lista FIFA, în Europa el făcând parte din categoria ”UEFA elite”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!