"A fost formidabil". Tricolorul remarcat de Dorinel Munteanu după meciul cu Belgia

Dorinel Munteanu Belgia EURO 2024 florin nita Romania EURO 2024 Dorinel Munteanu, antrenor Oțelul Galați / Foto: Sport Pictures
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 23 Iunie 2024, 21:26
Data actualizarii: Duminica 23 Iunie 2024, 21:28

EURO 2024 este transmis pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO, în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024.

Naţionala României a fost învinsă de selecţionata Belgiei cu scorul de 2-0, la Koln, în grupa E de la EURO 2024. Belgia a câştigat, prin golurile marcate de Youri Tielemans (2) şi Kevin De Bruyne (80).

Cu acest rezultat şi după victoria Ucrainei în faţa Slovaciei (2-1), toate cele patru echipe din grupă au câte trei puncte şi totul se va decide în ultima etapă, pe 26 iunie, când vor avea loc meciurile Slovacia - România (Frankfurt, 19:00) şi Ucraina - Belgia (Stuttgart, 19:00). 

Florin Niță, lăudat de Dorinel Munteanu

Fostul internațional român a vorbit în termeni laudativi despre jocul prestat de tricolori în partida cu Belgia, cu un plus pentru Florin Niță, care a avut numeroase intervenții salvatoare. 

"Am pierdut, însă îmi place jocul României, îmi dă speranțe. De data asta n-a mai fost adversarul din primul tur.

I-am pus și noi în gardă cu victoria împotriva Ucrainei, ei pierduseră cu Slovacia, așa că, pe lângă că erau mult mai valoroși, au intrat și mult mai concentrați în teren. Acum am avut chiar adversari de top, puternici, rapizi, tehnici, care ne-au pus probleme mari în prima repriză.

Poate că presingul acela agresiv l-am făcut puțin prea sus de data asta, date fiind valoarea lor, viteza lor și au apărut acele breșe. Ne-a scos Niță, care a fost formidabil, dar după aceea și noi am avut ocazii mari, în care puteam marca. Dacă înscriam și noi la 1-0, e foarte posibil ca jocul să fi curs altfel.

Dar per total, mie mi-au plăcut atitudinea și organizarea echipei. Cu aceste principii păstrate și în partida cu Slovacia, eu sunt încrezător că mergem mai departe.

Noi ne putem califica pe jocul nostru, pe mâna noastră. Nici nu cred că echipa României știe să joace la un egal! Da, remiza le-ar califica pe amândouă, dar într-un meci de 90 de minute se pot întâmpla multe, se poate marca și din hazard, dintr-o execuție de excepție, la o fază fixă, în urma unei devieri.

Și ce faci, te expui penibilului, încercând să lași echipa adversă să egaleze?! Din punctul meu de vedere, e exclus să fie o înțelegere. Că se poate încheia acel meci la egalitate, da, e posibil. Dar nu în urma unei astfel de strategii. Nu, noi trebuie să jucăm ca până acum, cu gândul la victorie, la calificare. Și eu zic că jocul ne dă speranțe mari să realizăm asta", a declarat Dorinel Munteanu, potrivit gsp.ro.

VIDEO | Rezumat România - Belgia 0-2


REZUMAT | România - Belgia 0-2 (23/06/2024) pe www.sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!