Scandalul de la Chiajna - Dinamo nu l-a afectat: Tudor merge la EURO 2016 alaturi de Coltescu in brigada lui Hategan

Euro 2016 Alexandru Tudor Ovidiu Hategan Sebastian Coltescu UEFA Preliminarii EURO 2016
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 01 Martie 2016, 18:56
Data actualizarii: Marti 01 Martie 2016, 19:02

Sase arbitri romani vor merge la EURO 2016. Alexandru Tudor si Sebastian Coltescu vor fi asistentii aditionali ai lui Ovidiu Hategan la meciurile de la turneul final.

Arbitrii asistenti Octavian Sovre, Sebastian Eugen Gheorghe si Radu Adrian Ştefan Ghinguleac, dar si arbitrii asistenti aditionali Alexandru Tudor si Sebastian Coltescu vor completa brigada condusa de Ovidiu Hategan la EURO 2016, a anuntat, marti, UEFA. 

Forul continental nominalizase in luna decembrie 18 arbitri de centru pentru cele 51 de meciuri ale turneului final din Franta, care va avea loc intre 10 iunie si 10 iulie, iar marti a completat echipele, unul dintre arbitrii asistenti urmand sa fie de rezerva pana la debutul competitiei pentru a inlocui un coleg, daca va fi necesar. 

Comisia de arbitri a UEFA a ales, de asemenea, si doi arbitri si doi asistenti pentru a avea rolul de al patrulea oficial si arbitru asistent de rezerva. 

In total 112 arbitri vor participa la un workshop pregatitor pentru EURO 2016 in apropiere de Paris, intre 18 si 21 aprilie. Echipele de arbitri se vor pregati impreuna, vor da probe fizice si vor revedea aplicarea instructiunilor tehnice pentru competitie cu acest prilej, iar dintre acestia 94 de oficiali vor reveni pe 6 iunie in Franta pentru turneu. 

Hategan este primul central roman prezent la un turneu final dupa o pauza de 28 de ani. Timisoreanul Ioan Igna a condus meciuri la EURO 1988, iar in urma cu 16 ani, la EURO 2000, se consemna ultima prezenta a arbitrajului romanesc la un turneu final, tusierul timisorean Nicolae Grigorescu. 

Cei 18 cavaleri ai fluierului pentru EURO 2016 sunt: Martin Atkinson (Anglia), Felix Brych (Germania), Cuneyt Cakir (Turcia), Mark Clattenburg (Anglia), William Collum (Scotia), Jonas Eriksson (Suedia), Ovidiu Hategan (Romania), Serghei Karasev (Rusia), Viktor Kassai (Ungaria), Pavel Kralovec (Cehia), Bjorn Kuipers (Olanda), Szymon Marciniak (Polonia), Milorad Mazic (Serbia), Svein Moen (Norvegia), Nicola Rizzoli (Italia), Damir Skomina (Slovenia), Clement Turpin (Franta), Carlos Velasco Carballo (Spania). 

Nationala de fotbal a Romaniei este calificata la EURO 2016 si va evolua in Grupa A, alaturi de echipa gazda, Franta, Elvetia si Albania. Tricolorii vor juca meciul de deschidere, impotriva Frantei, in data de 10 iunie, pe Stade de France. 

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!