Dezvaluiri senzationale! Cate milioane arunca VIP-urile pentru un loc la Euro 2016! Pentru ce a platit un miliardar 4.5 mil euro si ce spune ION TIRIAC de afacerea uriasa facuta de UEFA

Ion Tiriac Euro 2016 Preliminarii EURO 2016
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 04 Martie 2016, 18:11
Data actualizarii: Vineri 04 Martie 2016, 18:20

Euro 2016 va fi locul in care cei mai mari miliardari din Europa vor umple lojele stadioanelor.

Le Temps din Elvetia scrie astazi despre cele mai scumpe locuri de la Euro 2016 si modul in care vor fi tratati invitatii de la VIP care vor plati si 6000 de euro pentru un loc privilegiat.

"Mofturile" miliardarilor pot ajunge si la o nota de plata de cateva milioane de euro, relateaza cei de la Le Temps, care au stat de vorba cu Ion Tiriac, singurul miliardar roman din topul Forbes 2016.

Acesta explica de ce organizatorii acestui Euro au inteles perfect cum sa transforme turneul final intr-o masina de bani.

"Astazi, 10% din spectatori la stadion inseamna 90% din incasari, in timp ce restul de 90% aduc 10% din incasari.", spune Tiriac, cei de la Le Temps completand: UEFA a inteles asta si pntru prima oara a pregatit o structura speciala de organizare.

650 de oameni angajati de UEFA la Paris si Nyon pregatesc acest turneu in cel mai mic detaliu, incearcand sa vanda in acest moment 100.000 de locuri la VIP. Intrarea in medie este de 780 de euro de persoana. Pana la jumatatea lui februarie, jumatate din locuri s-au dat deja.

VIP-urile la Euro 2016 inseamna trei categorii de public: sponsori, companii si privati. Fiecarui VIP ii vor fi servite cele mai scumpe delicateturi, va avea parte de o intrare separata pe stadion si va sta intr-o loja impartita in 9 sau 20 de locuri.

Cei de la Le Temps scriu ca un om de afaceri din China a oferit chiar si 4.5 milioane de euro pentru a rezerva 300 de locuri la etajul trei de pe Stade de France in restaurantul panoramic entru toate meciurile de la turneul final, insa a renuntat la idee, dupa ce a descoperit ca locurile erau prea departe de gazon.

Experti in gastronomie, dar si in sampanie vor fi prezenti pe toata durata turneului ca sa ii serveasca pe cei de la VIP. Joël Robuchon, "chef-ul secolului", asa cum a fost numit de ghidul de restaurante Gault Millau, a fost aganjat de UEFA ca sa le gateasca VIP-urilor. In functie de pretentiile fiecaruia, preturile pot varia de la 950 de euro la 6900 de euro.

Desi Franta - Romania va fi partida de deschidere la Euro, cea mai atractiva pana in prezent a fost intalnirea dintre Germania si Franta din Grupa C. Tarile care au dat pana in prezent cei mai multi cumparatori de bilete VIP au fost Marea Britanie - 14%, Germania - 13%, dar si Elvetia - 12%, datorita oamenilor de afaceri rusi care locuiesc in Elvetia.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!