Euro 2008 Marco van Basten EURO 2008

Iata cum a invins Olanda campioana mondiala!

Marco Van Basten a dezvaluit cum a reusit sa invinga Italia.
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Iunie 2008, 09:52
Data actualizarii: Marti 10 Iunie 2008, 10:05

Selectionerul "portocalei mecanice" spune ca forta, experienta si viteza au facut ca Olanda sa umileasca pe campioana mondiala. El a explicat ca prin modul in care a alcatuit echipa pentru meciul cu Italia a dorit sa se adapteze la caracteristicile campioanei mondiale:

"Khalid Boulahrouz a jucat fundas dreapta pentru ca aveam nevoie de forta in acea zona. Andre Ooijer a aparut in centrul defensivei in locul lui John Heitinga pentru ca aveam nevoie de un plus de experienta si de gabarit in fata lui Luca Toni. Nigel de Jong a jucat la recuperare in locul lui Demy de Zeeuw pentru ca aveam mai mare nevoie de o prezenta fizica decat de tehnica. Pe partea dreapta a atacului, Dirk Kuyt a fost fantastic, am dominat fizic Italia pe acea parte. Pe stanga i-am sufocat pe italieni prin tehnica si viteza, iar pe centru i-am hartuit presand in continuu".

Desi au facut un meci mare aseara, Basten ideamna la modestie pentru meciul cu Franta.

"Am facut un prim pas spre ceea ce sper sa fie o experienta grandioasa. stim ca suntem capabili sa facem lucruri bune, dar trebuie sa concretizam pe teren, asa cum am reusit in aceasta seara. Dar acesta a fost doar primul meci.

Nu este cazul sa ne inflamam pentru ca vineri ne asteapta meciul cu Franta, care dupa meciul nul cu Romania va fi determinata sa ne invinga", a subliniat selectionerul olandez. "

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies