Noul Trabant, complet electric!

Autor: Sport.ro
Luni 21 Septembrie 2009, 14:33

Trabantisti din toate colturile, uniti-va! A sosit clipa rematerializarii, a realizarilor importante si de exceptie ale celor mai iscusite minti germane.

Fratii nostri occidentali au pus umarul la reconstructia bunasatarii unuia dintre cei mai de rasunet realizatori de masini din secolul trecut.

Societatea Herpa are vointa de a da nastere unui mit glorios, candva apus din cauza uneltirilor capitaliste.

Un proiect tehnologic extraordinar sustinut de catre intelectualii nemti vrea sa redea nu doar poporului german bucuria exploatarii unui mijloc de transport revolutionar.

Trabantul de astazi este reinterpretarea glorioasa a trecutului de ieri. Un pachet de acumulatori bazati pe substantele chimice litiu si ion furnizeaza autoturismului capacitatea de a functiona cel putin 150 de kilometri.

Timpul de reincarcare a deosebitului amestec de substante este de numai opt ore. Da, extraordinari concetateni! Progresul si stiinta razbat din nou in aceste vremuri grele traversate de toate popoarele mapamondului.

Prin mijlocul de allimentare, agregatul complet electric furnizeaza autovehiculului Trabant 50 de kilowati, adica 64 de cai in termeni capitalisti.

Numai dedicarea si stiinta la nivel inalt inglobata in ansamblul tehnico-educativ al grupului Herpa au facut posibil acest miracol al omenirii, al intregului glob pamantesc.

Efortul neprecupetit al inginerilor si proiectantilor are ca rezultat o iuteala maxima constructiva de 130 de km/h. Intrebarea care a unit toti tehnocratii intru aflarea adevarului la standul Herpa, a fost: dar cum se incarca bateriile?

Ei, bine, dragi concetateni si participanti la evolutia omenirii, acoperisul masinii este in totalitate realizat din celule fotovoltaice – miracole ale contemporaneismului.

Soarele si capacitatile sale fantastice de a lumina planeta incarca setul de acumulatori litiu-ion.

Practic, inconvenientul de a racorda bateria la priza prin mijloace anevoioase a disparut. Totul e mult mai simplu. La fel cum ne-au obsinuit conducatorii nostri straluciti si foarte luminati.

Iohannis îi cheamă pe români la vot la referendum: ”Să dea o lecție pesediștilor”
BRAT