Mulsanne, monstru de lux cu 450 de cai!

Autor: Sport.ro
Luni 28 Septembrie 2009, 11:31

Englezii nu vor sa mai auda de Arnage. “Masina asta este cu totul altceva. E un Mulsanne” – spun ei.
 

Producatorii englezi ne reamintesc de vreo 15 ori in comunicatul de presa ca masina asta noua nu are nici o legatura cu Arnage, chiar daca 2009 este anul in care perla fabricii din Crewe e pe duca. Mulsanne a fost prezentat la Pebble Beach si nu stim decat ca are un V8 de aproape 6,7 litri, care va produce cel putin 450 de cai si cel mult vreo 510. Monstrul de lux este (teoretic) o reinterpretare a modelului dintre 1930 si 1931 – Bentley 8-litre - vandut in numai 100 de exemplare, cu putin inainte ca Rolls sa achizitioneze compania. Pe atunci, Mulsanne era cel mai pretios automobil de lux. Dispunerea blocurilor optice cu leduri reaminteste cel mai bine de 8-litre.

Interiorul este ca al oricarui Bentley: enorm, opulent, cu piele, lemn si ornamente care-ti iau ochii, toate lucrate manual.
 


 

Mulsanne este o comuna in arondismentul Le Mans si, totodata, un viraj foarte dificil la 90 de grade in cursa de 24 de ore. Adica englezii vor sa spuna ca masina lor de 20 de metri si 50 de tone ia fara probleme o curba mai grava decat Tamburello, la 300 de km/h?!?

La Frankfurt nu vom avea ocazia sa ne certam cu englezii pe aceasta tema, insa vom putea afla date mai multe despre transmisie, numarul exact de cai putere, versiunile de echipare si, nu in ultimul rand, detaliul care intereseaza cativa patroni de cluburi de prin Romania: pretul
 

Iohannis îi cheamă pe români la vot la referendum: ”Să dea o lecție pesediștilor”
BRAT