Gheorghe Popescu Farul Constanta Cupa Romaniei

Gheorghe Popescu, supărat după eliminarea din Cupă: ”E doar rea intenție!”

Duelul dintre Farul și Sepsi a fost determinat de un penalty controversat.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 22 Septembrie 2021, 21:52
Data actualizarii: Miercuri 22 Septembrie 2021, 23:47

Farul Constanța și Sepsi OSK s-au întâlnit în șaisprezecimile Cupei României. Meciul dintre cele două echipe a fost echilibrat până în minutul 49, când Radu Petrescu i-a acordat o lovitură de la 11 metri clubului din Sfântu Gheorghe. 

„Centralul” a ezitat în primă fază când a văzut duelul dintre Luckassen și Larie, însă asistentul i-a comunicat că intervenția fundașului constănțean trebuie penalizată. 

Pe lângă faptul că este acuzat că a dictat o lovitură de la 11 metri la un contact minor, arbitrului i se mai impută și faptul că presupusul fault ar fi fost în afară careului. 

Gheorghe Popescu, președintele clubului Farul Constanța, a fost dezamăgit de maniera de arbitraj, atacând dur centralii partidei. El contestă lovitura de pedeapsă care a făcut diferența pe tabelă.

„Să dai un asemenea penalty, mă gândesc că e doar rea intenție. Mai ales că centralul nici măcar nu fluierase fault. Petrescu era bine plasat, nu dictează fault, revine la indicația tușierului și nu dă fault în afara careului, ci o bagă la penalty.

Cred că singura modalitate de a îndrepta lucrurile este introducerea VAR-ului. Să stăm la margine și să nu putem să îndreptăm unele greșeli ale arbitrilor… se va rămâne la fel. Întrebarea mea e de ce nu se dorește introducerea VAR-ului? Noi am ieșit din cupă printr-o greșeală groaznică de arbitraj.

Dacă era VAR, se dădea lovitură din afara careului. Așa, rămâi la latitudinea arbitrilor, că nu putem să fugim cu televizorul pe teren să le arătăm arbitrilor”, a spus Gică Popescu, la TelekomSport.

Modifică setările cookies