Otelul Galati Cupa Romaniei FCSB FRF Mihai Stoica Cupa Romaniei

FCSB, cerere oficială pentru modificarea formatului: "Suntem dezavantajați total!"

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, continuă să conteste formatul din Cupa României și anunță că vicecampioana va face o notificare oficială pentru modificarea anumitor aspecte.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Noiembrie 2023, 23:15
Data actualizarii: Joi 02 Noiembrie 2023, 23:13

Noul format din Cupa României, implementat din sezonul 2022/2023, presupune patru grupe de șase echipe, unde fiecare formație joacă doar trei meciuri, iar primele două clasate se califică în sferturile de finală.

FCSB, cerere oficială pentru modificarea formatului din Cupa României

Nemulțumirea majoră a lui Mihai Stoica este că FCSB este obligată să joace toate meciurile din grupe în deplasare, așa cum a fost cazul în acest sezon la partidele cu FC Bihor, Oțelul Galați și FC U Craiova. Conform regulamentului, echipa mai bine clasată în sezonul trecut evoluează pe teren străin.

Într-o emisiune la Orange Sport, Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu de la FRF, i-a transmis lui Mihai Stoica faptul că inclusiv FCSB a validat sistemul actual din Cupa României, având în vedere că și vicecampioana a avut un reprezentant în momentul discutării formatului, care nu s-a opus. 

Oficialul de la FCSB este hotărât acum să facă o adresă oficială prin care să solicite ca măcar un meci din grupe să fie jucat pe teren propriu, din sezonul următor.

"Noi, în afară că marcăm gol valabil și ni se scoate mingea din poartă, nu avem niciun avantaj. Suntem dezavantajați total pentru că jucăm în deplasări lungi. De ce jucăm noi la Craiova în deplasare și nu acasă?

Deci pentru la anul putem veni pentru propunerea asta de modificare, dar pentru că e făcută de mine eu sunt sigur că nu va fi acceptată.

Eu mă refer la principiu. Eu înțeleg că dacă ești în prima urnă vei juca două meciuri cu echipe care nu sunt în urna ta, dar problema e cu meciul contra echipei care e în urma ta.

O să facem o adresă oficială. Eu am sperat să se renunțe la sistemul ăsta pentru că e foarte greu să joci", a spus Mihai Stoica, la Orange Sport.

În grupa C din Cupa României, FCSB a jucat până acum contra celor de la FC Bihor (2-0) și Oțelul Galați (1-1). În ultimul joc, programat la începutul lunii decembrie, vicecampioana va înfrunta FC U Craiova, tot în deplasare.

Clasamentul în grupa C din Cupa României

  • 1. Oțelul Galați - 4p
  • 2. FCSB - 4p
  • 3. FC U Craiova - 4p
  • 4. Dinamo - 1p (un meci mai puțin)
  • 5. FC Bihor - 0p (un meci mai puțin)
  • 6. SCM Zalău - 0p

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!