Cupa Hagi Danone 2015

#CredeInVisulTau | Pustii Romaniei se fac mari la Cupa Natiunilor Danone: Academia Hagi viseaza la o clasare in top. Ce s-a intamplat la editiile precedente

A mai ramas foarte putin pana la debutul celei mai importante competitii dedicate copiilor de 10-12 ani, Cupa Natiunilor Danone urmand sa ia startul in acest an tocmai in Maroc (23-25 octombrie).

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 08 Octombrie 2015, 13:00
Data actualizarii: Joi 08 Octombrie 2015, 15:12

La turneul final vor participa 32 de echipe din tot atatea tari, Argentina, Brazilia, Franta, Germania ori Portugalia fiind nelipsite.

Romania va fi si ea reprezentanta la cea mai mare competitie internationala dedicata copiilor de 10-12 ani, Academia Hagi urmand sa ia drumul Africii, dupa ce a castigat faza nationala in luna mai.

Academia Hagi, care a castigat finala fazei nationale fara drept de apel, scor 5-0 in fata lui Dinamo Bucuresti, joaca pentru al doilea an consecutiv la turneul final al Cupei Natiunilor Danone, avand un obiectiv maret.

Clasata pe locul 6 anul trecut, in Brazilia, Academia Hagi merge in Maroc cu ganduri mari, gata de bataliile cu reprezentantele altor 31 de de pe intreg Globul.

Vor cea mai tare performanta a Romaniei

Pentru aceasta generatie a Academiei Hagi, miza turneului din Maroc e una imensa. Pustii au sansa de a calca pe urmele unor fotbalisti precum Giovani dos Santos ori Alexandre Lacazette, care s-au lansat la Cupa Natiunilor Danone (Vezi AICI cei mai cunoscuti fotbalisti din lume care s-au lansat in urma participarii la Cupa Natiunilor Danone), dar si pe aceea de a bifat cea mai importanta performanta a Romaniei.

Academia Hagi are in plan o clasare mai buna decat locul 6 obtinut anul trecut in Brazilia, care a fost totodata si cea mai buna performanta de pana acum.

Iata clasarile obtinute pana acum de reprezentantele Romaniei la Cupa Natiunilor Danone.

2010 - LPS Aripi Pitesti - locul 28 in Africa de Sud
2011 - Liceul "Mircea Eliade" Bucuresti - locul 18 in Spania
2012 - Atletico Arad - locul 34 in Polonia
2013 - Electrica Timisoara - locul 28 in Anglia
2014 - Academia Hagi - locul 6 in Brazilia

Vezi AICI parcursul Academiei Hagi la Cupa Natiunilor Danone 2014 - Brazilia. Meciurile in urma carora micutii reprezentanti ai Romaniei s-au clasat pe locul 6.


FOTO: Anul acesta, Cupa Natiunilor Danone se va disputa pe Stade de Marrakech, cel mai mare stadion al Marocului.

De-a lungul anilor, finalele Cupei Natiunilor Danone au mai fost gazduite de Parc des Princes (intre 2000 si 2008), Orlando Stadium din Johannesburg (2009 si 2010), Santiago Bernabeu (2011), Stadionul National din Varsovia (2012), Wembley (2013) si Arena Corinthians (2014).

Cele 32 de tari participante la Cupa Natiunilor Danone 2015

Algeria, Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, China, Egipt, Anglia, Franta, Germania, Ungaria, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Maroc, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Arabia Saudita, Senegal, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Elvetia, Tunisia, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii

Mai multe despre Cupa Hagi Danone si Cupa Natiunilor Danone

Web: www.cupahagidanone.ro si www.danonenationscup.com
Facebook: www.facebook.com/cupahagidanone & www.facebook.com/danonenationscup

Modifică setările cookies