UEFA Europa Conference League își schimbă numele!

Conference League
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Iunie 2023, 20:27
Data actualizarii: Miercuri 28 Iunie 2023, 21:08

Anunțul oficial a fost făcut de UEFA.

UEFA Europa Conference League, a treia competiție europeană intercluburi în ordine valorică, își va schimba numele în UEFA Conference League din sezonul 2024-2025.

După triumful Romei și al lui West Ham din primele două ediții ale competiției, UEFA a decis să renunțe la planul inițial de a menține cuvântul „Europa” în cadrul numelui acesteia.

  • London Stadium / West Ham

Oficialii instituției au afirmat că denumirea inițială a avut scopul de a-i asigura un renume competiției, însă noua „Conference League” a reușit să-și creeze cu succes propria identitate după două sezoane fantastice, demne de o Cupă Europeană.

Așa cum anunță UEFA, „Studiile pe care le-am efectuat printre fani sau partenerii comerciali ne-au arătat că eliminarea termenului <<Europa>> din numele competiției ne va permite să creștem Conference League ca o competiție de sine stătătoare.”

„Împreună cu UEFA Europa League, UEFA Conference League va continua să livreze <<fotbalul de joi seară>> către fanii din Europa și nu numai”, au transmis oficialii UEFA.

Chiar și după această separare de cea de-a doua competiție valorică (Europa League), ele vor continua să fie vândute televiziunilor împreună.

Unde se joacă următoarele finale Conference League

În cadrul aceleiași întâlniri care a decis schimbarea numelui, UEFA a stabilit și orașele în care se vor disputa următoarele două finale.

Atena (Grecia) și Worclaw (Polonia) vor fi orașele care vor găzdui finalele Conference League din 2024, respectiv 2025.

Lansată inițial ca un proiect care să faciliteze participarea într-o competiție europeană a echipelor care nu se ridică la nivelul meciurilor tari din Europa League, Conference League a căpătat popularitate după campaniile de succes ale Romei, care nu mai câștigase un trofeu european din 1961, și West Ham, formație ce nu mai obținuse un trofeu continental din 1965.

Articol scris de Antonio Blagoci

VIDEO Rezumat finala Conference League: Fiorentina - West Ham United 1-2

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!