Mulțumim, Edi! Naționala a pus România pe hartă la EURO 2024, după un succes răsunător împotriva Ucrainei

nationala romaniei edward iordanescu EURO 2024 Conference League
Vali Andronescu
Data publicarii: Marti 18 Iunie 2024, 00:48
Data actualizarii: Marti 18 Iunie 2024, 00:48

Selecționerul Edward Iordănescu a pregătit excelent debutul României de la Campionatul European din Germania și a adus zâmbetul pe buzele tuturor românilor care au privit meciul cu Ucraina.

  • EURO 2024 se vede la Pro TV, Pro Arena și pe VOYO

În noiembrie 2023, România a obținut accederea la turneul final după ce a învins-o cu 2-1 pe Israel în deplasare. Succesul cu Elveția de ”acasă”, din ultima etapă a campaniei de calificare, i-a făcut pe tricolori să încheie Grupa I a preliminariilor fără înfrângere și de pe prima poziție.

Mulțumim, Edi! Naționala a pus România pe hartă la EURO 2024, după un succes răsunător împotriva Ucrainei

Au urmat patru jocuri de pregătire pentru selecționata lui Edward Iordănescu. 1-1 cu Irlanda de Nord, 2-3 cu Columbia, în luna martie, și două remize albe la începutul lunii acesteia: 0-0 vs. Bulgaria și 0-0 vs. Liechtenstein.

După cele două amicale de pe stadionul ”Steaua” din Ghencea, au existat numeroase reacții negative la adresa evoluției tricolorilor, care au fost sub așteptări și care au jucat modest împotriva a două naționale slăbuțe.

Chiar Nicolae Stanciu înainte de EURO răbufnea la adresa înțepăturilor. Același căpitan a răspuns criticilor cum nu se putea mai bine și a pus pe hartă prima reprezentativă la EURO 2024, cu un gol formidabil împotriva Ucrainei, în debutul de la Europeanul din Germania.

”Nicolae Stanciu, marele căpitan care a ghidat România spre un triumf istoric”, a scris publicația spaniolă Mundo Deportivo despre căpitanul României.

Pe lângă Stanciu, toți au fost fantastici. De la Florin Niță care și-a ascuns cei 36 de ani de viață și s-a întins exemplar la fiecare șut al ucrainenilor, până la Dennis Man care a arătat la națională de ce jurnaliștii din străinătate îl laudă în urma fiecărui joc de la Parma.

”Dennis Man a fost letal în victoria impresionantă a României. Mișcările lui au ajutat România să o pună la punct pe Ucraina”, au scris englezii de la publicația GOAL despre winger-ul Parmei.

Nu putem trece nici peste golul lui Răzvan Marin, care a îndulcit situația de la Munchen cu un șut de peste 100km/h. Iar la cinci minute de la reușita lui, Denis Drăguș a pus cireașa pe tort și a înghețat tabela de marcaj la 3-0.

În final, Edi Iordănescu & Co. au arătat românilor că încă se mai poate. Piața Universității din Capitală a fost plină după fluierul de final din România - Ucraina, iar selecționerul a găsit deja un pseudonim pentru noua față a tricolorilor: Generația de Suflet.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!