Diferența imensă dintre CFR și FCSB. Florin Caramavrov scrie despre o chestiune de seriozitate 

FCSB CFR Cluj Conference League
Florin Caramavrov
Data publicarii: Vineri 04 Noiembrie 2022, 01:05
Data actualizarii: Vineri 04 Noiembrie 2022, 01:04

Diferența este imensă între modurile de abodare a fotbalului între cele două cluburi care s-au luptat pentru supremație, în ultimii ani, în Liga 1.

Bineînțeles că probleme există peste tot în fotbalul românesc. Și CFR le are pe ale ei. Dar campioana României din ultimii 5 ani respectă niște reguli de bază ale acestui sport.

Florin Caramavrov: "Diferența imensă dintre CFR și FCSB. Chestiune de seriozitate"

1. Antrenorul este considerat unul dintre pionii principali ai echipei. Cu toate „bubele” lui, Dan Petrescu știe meserie, are experiență, chiar și internațională, a învins formații importante din Europa, cu Urziceni sau cu CFR, și, chiar dacă e fricos din punct de vedere tactic, el își urmează princiliile: „Un 0-0 e mai bun decât o înfrângere” sau „O fază fixă poate câștiga un meci” sau „Mai bine să ne apărăm chiar și cu echipele mici, decât să pierdem în fața acestora”.

De partea cealaltă, la FCSB, antrenorul este considerat o marionetă, de care poți să te dispensezi oricând, pe care poți să-l manevrezi cum vrei și să-l umilești non-stop. Neavând un tehnician de anvergură, echipa pornește cu handicap dinaintea începerii jocului.

2. Transferurile se fac la cerințele celui de mai sus, adică ale antrenorului. Chiar dacă Dan Petrescu mai și exagerează, cerând jucători și când nu e cazul, el știe cel mai bine unde are nevoie de întăriri și unde trebuie să „plombeze” posturile.

La FCSB, transferurile se fac după ureche. Urechea patronului, bineînțeles. După ce-i ia pe jucători, aceștia nu mai sunt buni, se întâmplă mai mereu. Fotbaliști care joacă foarte bine până la transferul la FCSB, clachează lamentabil când ajung la această echipă!

3. Transferurile de mai sus se efectuează, în mare parte, înainte de începerea sezonului, pentru ca jucătorii să se poată antrena cu tot lotul, să se adapteze, să joace niște meciuri amicale. Și se fac după analize atente, după o monitorizare timp de câteva luni.

La FCSB se aduc fotbaliști abia după ce echipa ajunge în grupele europene, dacă ajunge, cazul fericit din acest an. Și se aduc doar după mofturile patronului.

4. Toate meciurile, indiferent de advesar, sunt tratate cu seriozitate la CFR. Și Dan Petrescu schimbă des primul 11, e și normal, ținând cont de numeroasele partide din cupele europene, campionat și Cupa României. Dar echipa e făcută cu cap, se pliază pe filozofia tactică a antrenorului. Niciun jucător nu intră pe teren doar ca să facă act de prezență. În plus, fotbaliștilor nu li se inoculează ideea că o ccompetiție e mai puțin importantă decât alta. În niciun caz nu se face comparația asta între campionatul intern și competiția europeană.

La FCSB, știți. 0-5 și 0-5 cu Silkeborg.

5. Fotbaliștii nu sunt umiliți public săptămână de săptămână, aproape zi de zi la FCSB, nu sunt bulversați de decizii tactice aiuritoare, nu sunt schimbați câte 3-4 la pauză. Căpitanul e căpitan, și nu doar un purtător de banderolă!

Cam acestea sunt diferențele între CFR și FCSB. E vorba, în primul rând. de seriozitate și de respect. CFR, calificată în Conference League. FCSB, ultima în grupă. CFR, 5 titluri la rând. FCSB n-a câștigat campionatul în ultimii 7 ani! Și e greu de crezut că o va face în acest sezon.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!