Petrocub Hincesti Conference League Republica Moldova Sheriff Tiraspol Vladimir Ambros Conference League

VIDEO Așa se face! Petrocub Hîncești a distrus-o în deplasare pe KF Laci și s-a calificat în turul 3 preliminar din Conference League

Echipa din Republica Moldova remizase în prima manșă pe teren propriu, 0-0, dar joi a făcut show în Albania după ce a fost condusă, scor 4-1.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Iulie 2022, 09:00
Data actualizarii: Vineri 29 Iulie 2022, 09:07

Republica Moldova are două echipe calificate în turul 3 preliminar al cupelor europene: campioana Sheriff Tiraspol în Champions League și vicecampioana Petrocub Hîncești în Conference League.

Petrocub a făcut un meci senzațional în deplasarea din Albania la KF Laci, echipa care în sezonul precedent o eliminase pe Universitatea Craiova din Europa (1-0 și 0-0 în turul 2 preliminar din Conference League).

După 0-0 în prima manșă din Republica Moldova, albanezii au deschis scorul în retur (Mentor Mazrekaj, 38), însă a doua repriză a adus show-ul lui Petrocub, care a marcat de patru ori (Corneliu Cotogoi 54, Vladimir Ambros 74 și 75, Maxim Cojocaru 90+3) pentru 4-1 și o calificare istorică în turul 3 preliminar din Conference League (cu MOL Fehervar, pe 4 și 11 august).

Vladimir Ambros, numărul 1 în Republica Moldova

Autorul ”dublei”, atacantul Vladimir Ambros (28 de ani), care este și căpitanul lui Petrocub Hîncești, a avut un sezon de excepție în Divizia Națională, prima ligă a Republicii Moldova.

Ambros a devenit nu doar golgheterul campionatului, cu 17 reușite, ci și cel mai bun pasator decisiv din Divizia Națională, cu același număr de assist-uri, 17.

Foto și video: FC Petrocub

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!