CM 2022

Știm naționalele din Europa calificate direct la Campionatul Mondial 

Preliminariile Campionatului Mondial pentru naționalele din Europa au ajuns la sfârșit. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 17 Noiembrie 2021, 00:07
Data actualizarii: Miercuri 17 Noiembrie 2021, 00:21

16 noiembrie 2021 a fost ultima zi în care, în Europa, s-au disputat preliminariile Campionatului Mondial. Astfel, 10 naționale s-au calificat direct la turneul final din Qatar, în timp ce alte 10 națiuni vor trece prin focurile barajului pentru a obține un bilet la Campionatul Mondial. 

În Grupa A, Serbia a produs surpriza și a reușit să termine în fața Portugaliei, învingând-o, 2-1, în ultima partidă chiar pe Estadio da Luz. 

În Grupa B, Spania și-a respectat statutul de favorită și s-a calificat direct la Campionatul Mondial. 

În Grupa C, Italia va trebui să își câștige locul la Campionatul Mondial în barajul de calificare. Campioana europeană a fost depășită de Elveția, care a devansat-o cu două puncte. 

În Grupa D, Franța nu a avut emoții și va avea ocazia să își apere trofeul câștigat în urmă cu patru ani.

În Grupa E, vedetele Belgiei au reușit să obțină direct calificarea la Campionatul Mondial și l-au trimis pe Gareth Bale să se dueleze în baraj. 

În Grupa F, fără Eriksen, Danemarca a terminat prima. În timp ce Austria, s-a clasat abia pe locul 4. 

În Grupa G, Țările de Jos au revenit la Cupa Mondială, după ce în urmă nu 4 ani nu au izbutit să se califice.

În Grupa H, Croația a demonstrat de ce a ajuns până în finala Cupei Mondiale în urmă cu 4 ani și a obținut calificarea la turneul final în fața Rusiei. 

În Grupa I, Anglia a zburdat și este pregătită să își bată performanță de la ediția trecută, când a ajuns până în semifinalele competiției. 

În Grupa J, Germania s-a calificat fără probleme la turneul final, în timp ce România a pierdut locul secund în fața Macedoniei de Nord, care a acumulat cu un punct mai mult. 

Modifică setările cookies