Ecuador Byron Castillo Chile Cupa Mondiala Peru CM 2022

Se cere excluderea unei naționale de la Cupa Mondială! Cazul a ajuns la TAS

Federaţiile din Chile şi Peru au depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru excluderea Ecuadorului de la Cupa Mondială din Qatar.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Septembrie 2022, 21:26
Data actualizarii: Vineri 30 Septembrie 2022, 21:51

Cazul este referitor la eligibilitatea jucătorului Byron David Castillo Seguro pentru preliminariile CM în septembrie 2021 şi martie 2022.

Chile și Peru cer la TAS excluderea Ecuadorului de la Cupa Mondială

“Apelul depus de federaţia din Peru este împotriva federaţiei ecuadoriene şi FIFA. Forul din Peru cere ca Ecuadorul să fie exclus de la Cupa Mondială din 2022 şi înlocuită cu Peru, cea mai bună echipă de pe locul doi. Apelul depus de federaţia chiliană este împotriva federaţiei ecuadoriene, jucătorului Byron David Castillo Segura şi FIFA.

Federaţia cere TAS să spună că jucătorul a fost ineligibil pentru cele opt meciuri jucate în preliminarii, să declare meciurile pierdute la masa verde şi să plaseze Chile pe locul 4 în preliminariile din America de Sud pentru CM”, a precizat TAS, pe site-ul oficial.

Cele două federaţii au cerut ca TS să ia o decizie înaiante de data de 10 noiembrie.

La 15 septembrie, Comisia de Recurs a FIFA a respins apelurile depuse de Chile şi Peru, care contestau validitatea naţionalităţii ecuadoriene a fotbalistului Byron Castillo, folosit în preliminariile Cupei Mondiale.

Într-o amplă investigaţie, Daily Mail a dezvăluit că Byron Castillo, care a jucat opt meciuri de calificare, ar fi de fapt columbian şi s-a născut în 1995 şi nu în 1998. În înregistrări, el ar recunoaşte că a folosit un paşaport fals şi a obţinut o identitate falsă datorită unui intermediar, iar federaţia ecuadoriană ar fi acoperit această înşelăciune.

Chile susţine că Byron Castillo s-a născut în Tumaco (Columbia), şi-a falsificat documentele pentru a dovedi că este originar din Playas (Ecuador) şi a obţine astfel cetăţenia ecuadoriană, care a fost pusă sub semnul întrebării de când a intrat în vederea echipelor naţionale de tineret ale Ecuadorului. În 2017, chiar federaţia ecuadoriană l-a scos pe Castillo din lotul pentru un turneu sud-american Under 20 din cauza îndoielilor legate de naţionalitatea sa. 

News.ro

Modifică setările cookies