VIDEO „Salut, sunt heterosexual!” În luna LGBT, unul dintre cei mai buni atacanți din Spania a „ieșit din dulap”

borja iglesias heterosexual lgbt Pride Month Fotbal extern
Ionuț Axinescu
Data publicarii: Luni 26 Iunie 2023, 17:45
Data actualizarii: Luni 26 Iunie 2023, 17:58

Unul dintre cei mai buni atacanți din La Liga a lansat o campanie de impact pe rețelele de socializare.

În luna Pride, Borja Iglesias (30 de ani) a publicat un clip spectaculos pe contul său de Twitter. „Salut, sunt heterosexual!”, spune atacantul lui Betis Sevilla în filmarea pe care a publicat-o luni.

„Salut, sunt Borja și sunt heterosexual!” Campanie de susținere LGBT a vârfului de la Betis

„În 2022, numărul atacurilor împotriva celor de altă orientare sexuală a crescut cu 70%. Pe mine nu mă atacă pentru că sunt heterosexual. De aceea, mai mult ca niciodată, #multămândrie”, a scris vârful spaniol.

În clipul postat, imediat după ce Iglesias spune „Sunt Borja și sunt heterosexual”, urmează un val de știri și tweet-uri care își imaginează o lume și o societate în care să fii heterosexual provoacă ură și discriminare.

Borja Iglesias a fost el însuși ținta criticilor homofobe după ce, cu câteva săptămâni în urmă, a fost pozat cu o geantă pe umărul drept la nunta unui prieten din Sevilla (VEZI GALERIE FOTO). Atacantul lui Betis are chiar un podcast în care vorbește despre masculinitatea toxică și societatea de azi, în care bărbații sunt învățați să nu își exprime emoțiile.

Borja Iglesias, unul dintre cei mai buni atacanți ai Spaniei

Borja Iglesias este unul dintre cei mai buni atacanți din campionatul Spaniei. În sezonul recent încheiat, vârful născut la Santiago de Compostela a marcat de 15 ori. El are și două selecții în naționala iberică.

Cotat la 20 de milioane de euro, Iglesias evoluează pentru Betis din 2019. De-a lungul carierei sale a mai jucat pentru Espanyol, Celta, Zaragoza și Villarreal. 

„Celor care au rămas în vremuri preistorice le trimit multe încurajări. Trebuie să fie greu să nu evoluezi și să îi condiționezi pe alții, în loc să te bucuri de frumusețea vieții”, spunea Iglesias acum câteva săptămâni, după ce a fost criticat pentru că a purtat geanta.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!