CM 2022 Campionatul Mondial din qara Gianni Infantino CM 2022

Președintele FIFA susține că turneul final din Qatar va fi cel mai accesibil și mai incluziv

Preşedintele Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA), Gianni Infantino, a asigurat că Cupa Mondială 2022 din Qatar „va fi cea mai accesibilă şi mai incluzivă de până acum”.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 06 Noiembrie 2022, 14:56
Data actualizarii: Duminica 06 Noiembrie 2022, 15:06

„Cupa Mondială din Qatar va fi cea mai accesibilă şi incluzivă de până acum, iar acesta este fotbalul. Să ne asigurăm că stadioanele şi terenurile de antrenament sunt accesibile şi sunt parte integrantă a întregului proces, atât în afara stadioanelor, cât şi în zonele rezervate fanilor”, a afirmat Infantino duminică, cu ocazia deschiderii forumului pentru persoanele cu dizabilităţi găzduit de Education City din Doha.

Evenimentul care se desfăşoară din 2016 se concentrează în această ultimă ediţie pe incluziune şi accesibilitate pentru persoanele cu dizabilităţi şi care vor participa la Cupa Mondială, programată în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie 2022.

Campionatul Mondial din Qatar, cel mai accesibil turneul final

Potrivit preşedintelui FIFA, cele opt stadioane care vor găzdui meciurile turneului final din Qatar au fost construite „cu cele mai înalte niveluri de accesibilitate” şi au posibilităţi de parcare, locuri, prioritate la lifturi şi toalete pentru persoane cu nevoi speciale.

Organizatorii competiţiei au instalat, de asemenea, pe trei dintre stadioane, Lusail, Al Bayt şi Education City, săli senzoriale pentru ca fanii cu dizabilităţi şi familiile lor să poată experimenta pasiunea pentru fotbal.

„Este pentru prima oară când se face asta la o Cupă Mondială FIFA, pentru ca oamenii cu nevoi neurologice speciale să se poată bucura de meciuri”, a mai spus Infantino.

Acesta a subliniat, totodată, că accesibilitatea şi incluziunea vor fi elemente cheie ale candidaturilor pentru viitoarele competiţii ale FIFA şi a adăugat că „în viitor, orice asociaţie membră a FIFA care doreşte să găzduiască o competiţie va trebui să fie incluzivă”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!