Oau! Femeile prezente la Campionatul Mondial din Qatar vor beneficia de servicii medicale fără să fie întrebate dacă sunt căsătorite sau nu

Campionatul Mondial din Qatar femei inchisoare CM 2022
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 05 Noiembrie 2022, 08:52
Data actualizarii: Sambata 05 Noiembrie 2022, 08:52

Organizatorii turneului final din țara arabă sunt presați să facă o serie de concesii care în lumea civilizată reprezintă normalitatea.

Organizatorii Cupei Mondiale din Qatar au anunţat că, pe timpul competiţiei, serviciile de sănătate nu vor mai solicita starea civilă a femeilor care au nevoie de tratament.

Purtătorul de cuvânt pe probleme de sănătate al Comitetului de organizare al Cupei Mondiale, Youssef Al-Maslamani, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, la Doha, că, pe timpul Cupei Mondiale,  serviciile de sănătate qatareze nu vor mai întreba femeile care vor avea nevoie de tratament medical dacă sunt căsătorite sau nu

În Qatar relațiile sexuale în afara căsătoriei pot trimite o femeie timp de 7 ani la închisoare

”Oamenii nu vor fi întrebaţi dacă sunt căsătoriţi sau nu, sexul, naţionalitatea sau religia lor. Li se vor pune înrebări despre starea lor de sănătate şi nu despre situaţia lor personală”, a declarat Al-Maslamani.

Conform legislaţiei din Qatar, pentru întreţinerea de relaţii sexuale în afara căsătoriei, o femeie poate fi pasibilă de o pedeapsă cu până la şapte ani de închisoare.

Mai mult ambasade recomandă însă, în continuare, ca femeile însărcinate să posede un certificat de căsătorie în cazul călătoriei în Qatar, pentru eventualitatea că vor avea nevoie de îngrijiri medicale pe timpul rămânerii în această ţară.

News.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!